MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

?DRONE´ İLE DENETLİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, en son teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek çalışmalarda kullandıklarını kaydetti? Başkan Büyükkılıç bu kapsamda yol yapımı, tesislerin inşa durumu, kaçak inşaat konuları gibi çalışmaları yukarıdan video ve fotoğraf çekebilen ?Drone´ isimli cihazla tespit ettiklerini  belirtti?

Şu anda tüm çalışanların bilgisayar ile hizmet sunduğunu yani Melikgazi Belediyesi´nde memurların bilgisayar kullanımın oranı % 100 olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bilgisayar kullanımın sadece memurlar ile kalmadığını 81 mahalle muhtarlığında bilgisayar olduğunu, kaçak inşaat, zabıta denetim, zabıta trafik gibi ekiplerin de cep bilgisayar ile çalıştığının altını çizdi?

Melikgazi şehrinin at arabası olmayan, gecekondu yapılmayan ve kaldırımların el arabaları ile işgal edilmemiş bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç ?Melikgazi belediyemizce drone cihazı ile diğer ismi yukarından video ve fotoğraf çekimi ile şehir de belirli aralıklarla çalışma alanların video ve fotoğraf çekimi yapılmaktadır. Bu çekimlerde yol çalışmaları, tesislerin inşa durumu, kaçak inşaat konuları gibi çalışmalar tespit edilmektedir. Bu video ve fotoğrafların bilgisayar programında karşılaştırması ile kaçak değişimler denetlenmekte, takip edilmekte ve kontrol edilmektedir. Böylece gezici ekiplerin bir başka göreve yönlendirilmesi ile hem personel hem de araç tasarrufu sağlanmaktadır. Yani uydu fotoğrafları daha kısa sürede daha çok iş ve işlem yapılmaktadır? değerlendirmesinde bulundu?

Başkan Memduh Büyükkılıç, bilgisayar ile belediye iş ve işlemlerinde büyük verimlilik elde edildiğini ve e-belediye ile e-devlet bütünleşmesini sağlayan ender belediyelerden biri olduklarını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı