MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

?GUBAROĞLU MESCİDİ´Nİ İBADETE AÇTI?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kemeraltı Mahallesi´nde yer alan ve önceki gün  yeniden  ibadete  açılan  Gubaroğlu  Mescidi´ nde  kıldığı Cuma namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet ederek  tamamlanan  restorasyon  çalışmaları  hakkında bilgiler verdi?

Kemeraltı Mahallesi´nde yer alan ve kitabesine göre 1560 yılında inşa edilen Gubaroğlu Mescidinin ibadete açılışına, Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç´ınyanı sıra Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit ÖZDEN,Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke,Vakıflar Bölge Müdürü  Murat Seçilir,Kayseri Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan,Belediye Başkan yardımcıları,Meclis üyeleri,daire müdürleri ve mahalle muhtarları iştirak ettiler.

Kemeraltı Mahallesi´nin şehir ve çarşı merkezine yakın bir semt olduğunu yeni yapılan çok katlı binalar ile önümüzdeki günlerde prestij semti olacağını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Kemeraltı Mahallesi´ne yapılan yatırımlar ve hizmetler ile gerçekleştirilecek Kentsel Tasarım Projesi ile Melikgazili olmanın farkını yaşayacaklarını kaydetti.

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç  aslına uygun olarak restore edilerek  yeniden  ibadete açılan Gubaroğlu  Mescidi´nin dünü , bugünü  ve yarına dairde şu değerlendirmelerde bulundu? ?Kemeraltı Mahallesinde yer alan ve Şah Melek Hatun için Miladi 1300 yılında türbe olarak yaptırılan, daha sonra ise 1560 yılında mescide çevrilen Gubaroğlu  Mescidinin  iç ve diş genel temizliği yapıldı. Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü´ne ait olan ve restorasyon projeleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü´nce hazırlanan Gubaroğlu  Mescidinde yapılan çalışma ile gelecek kuşaklara hizmet verebilmesi sağlanmıştır. Aslına uygun olarak hazırlanan proje Kayseri Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının ardından, restorasyonunun Melikgazi Belediyesi tarafından yapıldı. Kemeraltı Mahallesi Şehit Mehmet Ünsal sokağındaki Şehit  Nazım Bey  Caddesi üzerinde yer alan Gubaroğlu  Mescidinde bakım ve yenileme çalışmasını tamamladık ve bu mübarek gün de tarihi Gubaroğlu Mescidinde yeniden açılışını yaptık. Açılış sonrası bölgeyi gezerek esnaf ile sohbet ettik. Bölge halkına semtlere yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdik. Bilgileri paylaştık. Belediyemizce yapılan yatırımları yerinde inceledik. Kentsel dönüşüm alanlarını gezdik?

Açılış töreni sonrası misafirlere ve katılımcılara aşure ikramında bulunuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı