MELİKGAZİ BELEDİYESİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ

ESENYURT KAPALI SEMT PAZAR YERİNİ HİZMETE AÇTI?

Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa esnaflar ve mahalle sakinlerini ilgisi büyük oldu?.
Melikgazi Belediyesince hizmete açınlan ?Esenyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazar Yeri´ açılış törenine Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Alan, meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda esnaf ve mahalle sakini katıldı.
Kayseri Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Kaya, KESOB Başkanı Ahmet Övüç ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Alan yaptıkları konuşmalarda Melikgazi Belediyesinin esnaf dostu bir belediye olarak her zaman esnafın yanında olduğunu, sağladığı destek ve yatırımlarla bunu kanıtladığını vurguladılar?
Kayseri´nin en büyük metropol ilçesi olarak sorumluluk anlayışı içerisinde Melikgazililere en kaliteli hizmeti en seri şekilde verebilmek ve onlara layık olabilmek için çalıştıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ? Kayseri bizi seviyor, bize inanıyor ve güveniyor. Yerel yönetimler olarak kendi içimizdeki dayanışma ile beraber Valilerimizin, mülki amirlerimizin, STK´ların dayanışması şehrimize bereket olarak yansımakta, ayrıca şehrimizin bu özelliği şehrimize dışarıdan gelenler tarafından takdir edilmektedir. İlçemizde açık ve kapalı olmak üzere toplam 28 pazar yerimiz var.Bu pazar yerlerinde toplam 2.000 esnafımız hizmet vermektedir. Kapalı pazar yerlerimiz çok amaçlı olarak kullanılmaktadır. Ticaret yapıldığı gibi kurban kesim alanı,otopark,toplantı alanı, spor oyun alanı olarak hizmet veriyor.Ayrıca Pazar kurulduğu günlerde ücretsiz internet imkanı sağlanmaktadır.Son dönemlerde geliştirdiğimiz proje ile 5 Pazar yerinde güneş enerji santrali kuruyoruz.Şu anda Yıldırım Beyazıt ve Keykubat pazar yerlerimizde hem elektrik üretiyor,hem de satıyoruz.Esenyurt Semt Pazar yeri esnaflarımıza ve semtimize hayırlı olsun.? Değerlendirmesinde bulundu?
Vali Süleyman Kamçı´da yaptığı konuşmada, ?Kapalı pazar yerleri sayesinde esnaflarımız yaz aylarında sıcaktan,kış aylarında soğuktan korunacaklardır.Semt halkının ve pazarcı esnafının istifadesine sunulan bu tür iş alanları ve merkezlerin ekonomiye sağladığı katkı ve canlılıkta bizim için oldukça önemledir. Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, pazar yerimizin semtimize hayırlı olmasını diliyorum.? İfadesini kullandı?
Açılışa katılan protokol üyeleri törenin ardından pazar yerini gezilerek, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundular.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açılış törenlerinin sona ermesinin ardındna Ramazan ayı içerisinde Melikgazi Belediyesince başlatılan ve amacında beraberlik ve paylaşma gibi değerlerin yer aldığı ?MAHALLEMDE İFTAR VAR? etkinliği için Esenyurt Mahallesi Esenyurt Sosyal ve Spor tesislerine geçerek açık havada gerçekleştirilen iftar yemeği etkinliğine iştirak etti?.
Vali Süleyman Kamçı, AK Parti İl Başkanı H.Cahit Özden,AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürlerinin de iştirak ettiği iftar sofrasında Başkan Memduh Büyükkılıç, masaları tek tek gezerek vatandaşlar ile sohbet etti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Esenyurt halkına yaptığı konuşmada konu ile ilgili olarak şunları kaydetti. ?Ramazan ayında paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilemek istiyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışımız ile mahallelerde kültürel, sportif, eğitimsel ve geleneksel pilav günleri ve etkinlikler düzenliyoruz. Amaç birlik, beraberlik içinde insanlarda dostluk duygularını geliştirmek ve pekiştirmektir. Çünkü Anadolu´da komşuluk önemlidir. İnancımızda ?Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir? hadisi şerifi, komşuluk ilişkilerin önemini vurgulamaktadır. İşte ramazanın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda vatandaşlar bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar?
Her programda olduğu gibi Esenyurt Mahallesi sakinlerinin iftar etkinliğinde özellikle gençlerin ve çocukların büyük ilgi gösterdiği Başkan Memduh Büyükkılıç mahalleli sakinleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı