MAZLUMDER’DEN AHMET DEDE’YE ZİYARET

MAZLUMDER’DEN AHMET DEDE’YE ZİYARET

SİVAS OLAYLARININ ARDINAN 27 YIL HAPİS YATTI

MAZLUMDER Kayseri Şubesi yönetimi ve üyelerden oluşan 15 kişilik bir grup 3 Temmuz 1993'te meydana gelen Sivas olayları davasından 27 yıllık hapis hayatından sonra adli tıp raporuna dayanarak Cumhurbaşkanı yetkisi ile tahliye edilen Ahmet Turan KILIÇ (Ahmet Dedeyi- 86 yaşında) Sivas'taki evinde ziyaret etti.

Oğlu Necdet KILIÇ’la birlikte yaşayan Ahmet dedeye geçmiş olsun dileklerini bildirip hatırını soran MAZLUMDER ekibine dua ederek teşekkür eden Ahmet dede, kendisinin hiç işlemediği suç ve katılmadığı olaylardan 26 yıl hapis yattığını, komşularının kıskançlık sebebiyle ismini vermesi ile adaletli bir yargılama olmadan ve delilsiz iddialarla 26 yıllık ömrünün çalındığını söyleyerek MAZLUMDER’e Sivas mahpuslarına gösterdiği ilgi ve onlar için yaptığı mücadele için minnettar olduğunu söyleyerek ziyaret için duacı olduğunu bildirdi.

Duygusal anların yaşandığı ziyaret için MAZLUMDER ekibine teşekkür eden Ahmet dedenin oğlu Necdet KILIÇ da, babasının olayların olduğu anda Sivas şehir merkezinde hiç bulunmadığını, babası ve şu an hapiste çile çekenlerin kurban seçildiğini, asıl faillerin derin güçler tarafından piyasadan, ortadan kaybolduğunu söyleyerek MAZLUMDER’in Sivas mahkumlarına ilgisini takdir ve memnuniyetle karşıladıklarını bildirerek ziyaret için duacı olduğunu bildirdi.

MAZLUMDER heyeti, Ahmet dedeyi ziyaretin ardından Sivas olayları davasından hapiste ömür tüketen 1973 doğumlu İbrahim DURAN’ın (20 yaşında cezaevine girdi, şu an 47 yaşında. Çay ocağında çalışıyordu, olaylardan 11 gün sonra tutuklandı) ailesini ziyaret edip babasına geçmiş olsun dileklerini iletip hatırını sordu.

Ayrıca yine Sivas olayları mahpuslarından Faruk CEYLAN'ın annesi Medine CEYLAN’a da ziyarette bulunarak geçmiş olsun ve sabır dileklerini bildirdi. Faruk CEYLAN şu anda 50 yaşında olup hapse girdiğinde 40 günlük olan oğlu şu anda 27 yaşında. Askerden gelmiş ve İstanbul'da çalışıyor.

Mahpus ailelerinin hikayelerini dinleyen MAZLUMDER heyeti Sivas olaylarında sanık olarak tutuklananların ilk anda 580 kişi olduğunu, yurt dışına çıkma, beraat ve ölüm gibi olaylardan sonra ve Ahmet dedenin de tahliyesi sonrasında şuan cezaevinde 27 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan bulunduğunu, hiçbirinin af istemeyip yeniden ve adil yargılanma istedikleri ve Allah'tan ümit kesmediklerini, zira olaylarla hiçbir ilgilerinin olmadığı için tahliye bekledikleri bilgisine ulaştı.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet TAŞ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek gösterilen ilgi için ailelere ve üyelere minnettar olduklarını söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor