MAZLUMDER SEMİNERLERİNE İLGİ BÜYÜK OLDU

MAZLUMDER SEMİNERLERİNE İLGİ BÜYÜK OLDU

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin lise ve dengi okullarda devam eden insan hakları seminerlerinin nisan ayı bölümü yoğun katılım ve ilgi ile sona erdi.

Nisan ayı boyunca devam eden ve 10 okul olarak planlanan seminer çalışmalarında seminer verilen son okullar Ahmet EREN Anadolu Lisesi, Mustafa Kemal ATATÜRK Mesleki ve Teknik Lisesi ve Kilim Sosyal Bilimler Lisesi oldu.

İnsan haklarının tanımı, çocuk ve kadın hakları, masumiyet karinesi, hak arama yolları, eğitim, sağlık ve inanç hürriyeti, batı toplumları ve İslam tarihinde insan hakları anlayışı gibi konuların hukukçular ve insan hakları eğitimcileri tarafından görsel olarak anlatılıp, program sonunda katılımcı öğrencilerin yönelttiği birbirinden ilginç soruların cevaplandırıldığı seminerlere öğrencilerin katılımı oldukça yoğun oldu.

MAZLUMDER Şube başkanı Ahmet TAŞ, nisan ayı boyunca Milli Eğitim kurumlarındaki liselerle Kaymek merkezlerinde 11 seminer gerçekleştirdiklerini, gösterilen ilgi ve kolaylıklar için okul müdürleri ve Kaymek yöneticilerine, katılımcı öğrencilere teşekkür ettiklerini bildirdi.

TAŞ, amaçlarının insan hakları konusunda farkındalık oluşturup haklarımızı tanıma ve hak arama bilincinin gençlerimiz arasında gelişmesine katkı sunmak olduğunu, programa hiçbir maddi karşılık beklemeden katılan  hukukçu ve diğer fedakar sunumculara teşekkür ettiğini, Ramazan Bayramı sonunda okulların tatil edilmesine kadar programların devam edeceğini bildirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor