MAZLUM-DER İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİNE BAŞLADI?

MAZLUM-DER İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİNE  BAŞLADI?

MAZLUM- DER Kayseri Şubesinin 2017 yılı İnsan Hakları Seminerleri Kasım ayı itibariyle başladı. 8 hafta sürecek olan ve her hafta cumartesi günleri saat 13.30´da başlayacak olan insan hakları seminerlerinde her hafta ayrı bir konuşmacı ayrı bir konu hakkı

MAZLUM- DER Kayseri Şubesinin 2017 yılı İnsan Hakları Seminerleri Kasım ayı itibariyle başladı. 8 hafta sürecek olan ve her hafta cumartesi günleri saat 13.30´da başlayacak olan insan hakları seminerlerinde her hafta ayrı bir konuşmacı ayrı bir konu hakkında seminer verecek.

MAZLUM- DER Kayseri Şubesi Toplantı salonunda devam edecek konferanslar serisinin 4 Kasım 2017 Cumartesi günkü konuğu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ oldu. TAŞ; ?İnsan haklarının dünü, bugünü? konusunda katılımcılara bilgiler verdi.              

TAŞ; seminerin başında hak kavramının Hz. Adem´le başladığını, ilk ve en önemli hakkın yaşama hakkı olduğunu ve insanlığın gelişimine paralel olarak haklarında sayısının arttığını ve çeşitlendiğini söyleyerek haklarımızı yasalardan, kurumlardan ve inanç değerlerimizden alırız şeklinde konuştu.

Hakların çok çeşitli olduğunu, evrensel hakların uluslar arası alanda öne çıktığını, bizlerin de kanunları yaparken uluslararası hakları, sözleşmeleri ve bağlayıcı metinleri dikkate almak durumunda olduğumuzu söyleyerek sözlerine devam etti.                                                

Ayrıca Kamu hakkının devlet ile vatandaş arasında olduğunu, bu hakkın devlet tarafından verildiğini beyan eden TAŞ, özel hakkın ise vatandaşlar arasında olduğunu, özel hak noktasında devletin olmadığını sözlerine ekledi. Evrensel haklar ve yükümlülüklerden de bahseden TAŞ, katılımcıların hak ve ödev konusundaki düşüncelerini de dinledi,  soruları cevapladı.          

MAZLUM- DER Şube Başkanı Mehmet YAKUT´da insan hakları okulu çalışmaları kapsamında başlayan seminerlerin her hafta sonu cumartesi günleri saat 13.30´da başlamak üzere 8 haftada tamamlanacağını,  amaçlarının hak ve ödevlerinin farkında olan, kendine ve insanlara karşı sorumluluk anlayışını geliştirmiş bireyler yetiştirmek olduğunu bildirerek katılımcılara ve seminer konuğu Gönüllü Kültür Kuruluşları başkanı Ahmet TAŞ´a teşekkür etti. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor