MAZLUM- DER BİLGİLENDİRİYOR

MAZLUM- DER BİLGİLENDİRİYOR

ASLAN ?KANUNLAR YAPILIRKEN ETNİK KÖKENLER DİKKATE ALINMALI?

Mazlum- Der Kayseri Şubesi 2016 yılı İnsan Hakları Seminerleri devam ediyor. Mazlum-Der Kayseri Şubesinde devam edilen bilgilendirme seminerinin sonuncusun konuğu Avukat Ramazan ASLAN oldu. Avukat ASLAN; ?HAK VE ÖDEV? konusunda katılımcılara bilgilendirirken ?Kanunlar yapılırken etnik kökenler dikkate alınmalı? değerlendirmesinde bulundu?
Mazlum-Der Kayseri Şubesinde devam edilen bilgilendirme seminerinin sonuncusun konuğu Avukat Ramazan ASLAN oldu. Avukat ASLAN; ?HAK VE ÖDEV? konusunda katılımcılara bilgilendirdi? Kamu hakkının devlet ile vatandaş arasında olduğunu, bu hakkın devlet tarafından verildiğini beyan eden ASLAN, özel hakkın ise vatandaşlar arasında olduğunu, özel hak noktasında devletin olmadığını sözlerine ekledi.
Evrensel haklar ve yükümlülükler hakkında da bilgiler veren ASLAN, katılımcıların hak ve ödev konusundaki düşüncelerini dillendirdi?
Katılımcılar arasında yer alan Avukat Mervenur AKBULUT; aslında Avrupa´da hakların son 30-40 yıllık sürede ortaya çıktığını, insanların üç dört asır önce ezildiklerini ve haklarını arayamadıklarını, yaşanan bütün bu mağduriyetlerden sonra hak aramanın başladığını dile getirdi. Mehmet SARIÇIÇEK ise Osmanlı ve Selçuklu da olan hak ve ödevler konusunda düşüncelerini aktardı.
Avukat ASLAN; kişilerin kendilerine tanınan haklarının gasp edilmesi durumunda dava etme haklarının açık olduğunu, kendi kendine haksızlığı giderme gayesinde ise kargaşa ve anarşinin ortaya çıkacağını da sözlerine ekledi.
Seminerin sonlarına doğru Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde hakların nasıl uygulandığını, Müslüman ve gayrimüslim tebaanın haklarının neler olduğunu, Türkiye´de ensar halinde bulunan Suriyeli Müslümanların ve çalışma hakkı olmayan öğretmen ve doktorların haklarına da değinildi. Şimdiki kanunların İsviçre, İtalya ve Almanya´dan alındığını aslında Türkiye´de yaşayan bütün farklı etnik kökene sahip kişiler dikkate alınarak kanunların yapılmasın gerektiğini dile getirdi.
MAZLUM- DER Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet TAŞ; seminer sonunda Avukat Ramazan ASLAN´a teşekkür ederek, insan hakları okulu çalışmaları kapsamında başlayan seminerlerin her hafta sonu cumartesi 13.30´da başlamak üzere 7 haftada tamamlanacağını, her hafta ayrı bir konu ve konuşmacı ile yapılacak seminerlerin sonunda katılımda istikrar gösterenlere düzenlenecek törenle katılım belgelerinin takdim edileceğini belirtti. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti