Mayıs ayında 327 milyon 996 bin dolar ihracat

Mayıs ayında 327 milyon 996 bin dolar ihracat

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs Ayı İhracat rakamlarını önceki gün açıkladı. Söz konusu verilere göre ilimizden Mayıs ayında 147 ülkeye 327 milyon 996 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy gerçekleşen rakamlara yönelik yaptığı değerlendirmede ihracatımızın ithalata oranla 2 kat arttığına dikkat çekerken, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci’de sanayicilerimizin gece gündüz durmadan çalıştığını vurgu yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs Ayı İhracat rakamlarını önceki gün açıkladı. Söz konusu verilere göre ilimizden Mayıs ayında 147 ülkeye 327 milyon 996 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.  Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 327 milyon 996 bin dolarlık mayıs ayı ihracatıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,57 artış sergileyen ilimizin 2023 Ocak-Mayıs dönemini ise 1 milyar 513 bin dolar ihracat ile kapattığını hatırlatarak “Büyük bir demokrasi örneğinin sergilendiği seçimleri de geride bıraktığımıza göre artık ana gündem maddesi ekonomi olmalıdır. Deprem felaketi bizlere bir kez daha gösterdi ki Marmara bölgesine alternatif şart Muhtemel İstanbul depremi de göz önünde bulundurularak ülke ekonomisinin geleceği için ‘Marmara Sanayi Havzası’ yedeklenmeli. Bu sebeple ülkemizin dengeli kalkınmasına paralel şekilde 'Orta Anadolu Yatırım Havzası' oluşturulmasını istiyoruz. Devletimizin vereceği desteklerle bunu başarabilecek potansiyele fazlasıyla sahibiz. Burada güçlü, nitelikli ürün üreten, yeşil dostu bir sanayi havzası oluşturulmalı. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında hedefimiz daha da büyük. Hedeflerimizi tutturmamız için ihracattaki sorunların çözümüne odaklanmalıyız. En zorlu koşullarda dahi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yaklaşımımızla ekonomimizi büyütmeye ve güçlendirmeye devam diyoruz. Tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta duran, memleketi ve ülkesi için üretmeye devam eden, yüzlerimizi güldüren tüm ihracatçı üyelerimizi, iş insanlarımızı ve emektar çalışanlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci’de “Türkiye olarak seçimlerimizi tamamladık. Artık hep birlikte ekonomiye odaklanacağız. Bugün açıklanan ihracat rakamları mayıs ayı itibarı ile toparlanmanın işaretlerini vermeye başladı. Her ne kadar geçen yılki rakamları henüz yakalayamasak da, hem depremden etkilenen 11 ilimizin toparlanması, hem de dünya ihracat pazarlarımızda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, kayıplarımızı telafi edeceğimiz inancındayım. Kayseri olarak önceki aylarda yaşanan artış trendimizi yakalayarak, Türkiye’nin aylık ihracat artışının üzerine tekrar çıkmak istiyoruz. Ülkemiz ve şehrimiz ciddi bir potansiyele sahip. Ülke olarak dünya ihracatından aldığımız pay yüzde 1 civarında. Dolayısı ile burada daha gidecek çok yolumuz var. Yeni ekonomi yönetiminin ortaya koyacağı öngörülebilir programla inşallah bunu da hep birlikte başaracağız. Hem finansmana ulaşımda hem de yüksek kredi maliyetlerindeki sıkıntılarımız devam etse de sanayicilerimiz gece gündüz durmadan çalışıyor. Şehrimizin ihracatının bu seviyelere gelmesinde emeği geçen tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı