"MANTI ŞEHRİ" GASTRONOMİ TURİZMİNE ADAY
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç: Kayseri´nin mutfağını tanıtmak ve değerlerimizi paylaşmak için 16-17 Kasım´da Kayseri Gastronomi Çalıştayı düzenleyeceğiz
Tarih: 9.9.2019 18:22:52/ 623okunma / 0yorum

Mantı, pastırma ve sucuğuyla meşhur Kayseri, çeşit çeşit hamur işleri, mantının pek çok çeşidi ve unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleriyle gastronomi kentleri arasında yer almak istiyor.

Erciyes Kış Sporları Merkezinde, Rusya, Almanya ve Ukrayna gibi ülkelerden turistleri ağırlayan, Kapadokya´yı ziyarete gelen turistlerin uğrak noktalarından Kayseri, mutfağındaki lezzetlerini de dünyaya açmayı hedefliyor.

Bir kaşığa 40´tan fazla sığan meşhur mantısıyla, pastırması, sucuğu, yağlaması, pöçü ve tatlılarıyla bilinen Kayseri mutfağı, yerli ve yabancı turistlerin damaklarını da tatlandırmaya aday.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, kentte kayak turizminin yanı sıra sağlık, doğa, kültür, balon ve gastronomi turizmini de daha etkin hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Önceki aylarda bu kapsamda kentte Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlediklerini anımsatan Büyükkılıç, Kayseri´nin avantajlarını ve değerlerini ön plana çıkararak ekonomiyi canlandırma konusundaki bir çalışmalarının da gastronomi üzerine olacağını dile getirdi.

Çalıştay düzenlenecek

Kayseri mutfağının Anadolu´nun meşhur mutfakları arasında olduğuna dikkati çeken Büyükkılıç, şöyle devam etti:

"Kayseri mutfağını tatmayan bilmez. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentimizin mutfağı da o medeniyetlerden izler taşıyor. Orta Anadolu´nun farklı kentlerinden buraya gelip yerleşenlerin de mutfağımızda katkısı çok. Kayseri´nin mutfağını tanıtmak ve değerlerimizi paylaşmak için 16-17 Kasım´da Kayseri Gastronomi Çalıştayı düzenleyeceğiz. Kış dönemine getirdik ki Erciyes´e gelen misafirlerimiz de katılabilsin."

"Kayseri" denilince akla mantının geldiğini belirten Büyükkılıç, "Pastırma ve sucuğun yanında hamur, tatlı ve yöresel yemek çeşitlerimiz mevcut." dedi.

Büyükkılıç, çalıştay hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu çalıştaya esnafımız, üniversitemizin ilgili birimlerinde görev yapanlar, daha pek çok bu paydada yer alanlar katılacak. Çalıştayı daha sonra bir kongreye dönüştürerek, tatlarımızın dünyaya tanıtılmasını amaçlıyoruz. Erciyes´e kayak turizmi için gelen turistler, Kayseri mutfağını çok beğeniyor. Gaziantep, Adana, Hatay mutfağı güzeldir ancak Kayseri mutfağı da çok iddialı ve güzeldir, keşfedilmeyi bekliyor. Kentimizi inşallah bir gastronomi merkezi haline getireceğiz."

"Yabancı misafirler yemeklerin hikayesini dinlemek istiyor"

Turizmci Nuri Çorbacıoğlu ise insanların artık yeni yerler görmenin yanı sıra farklı lezzetleri de keşfetmek istediklerini anlattı.

Bunun da keşif ve gastronomi turlarını beraberinde getirdiğini ifade eden Çorbacıoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye´de gastronomi turizmi yeni yaygınlaşmaya başlıyor. Bu turizm keyifli ve nitelikli. Gastronomi turizmi için gelen insanlar gerçekten para harcayan kesim. Bu işin içine yemek atölyelerini eklerseniz daha keyifli hale geliyor. Yabancı misafirler yemeklerin hikayesini dinlemek, yapılışını görmek istiyor. Kayseri yemekleri gastronomi turizmi için çok elverişli. Bu yemeklerin hikayesi tatlı anlatılırsa, güzel yansıtılırsa gastronomi turizminden istediğimizi alabiliriz. Kayseri´de bir ´pöç´ var, geçmişi Hititlere kadar dayanıyor. Bir saç kavurma var sanayide yediğimiz, buraya has bir kahve markası, çikolata markası var. Bunları öne çıkarmamız gerekiyor."








Kaynak: AA

KAYSERİ´DE BİR İLK
KAYSERİ´DE BİR İLK
TİTREK KAVAK ÇALIŞTAYI
VELİLER ‘İLKOKUL YIKILACAK´ İDDİASI İLE VALİLİĞE KOŞTU
VELİLER ‘İLKOKUL YIKILACAK´ İDDİASI İLE VALİLİĞE KOŞTU
Kayseri´de 130 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü ilkokullarının yıkılacağı duyumunu alan veliler, seslerini duyurmak için soluğu Valilik´te aldı.
42 YILLIK FIRINCI YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
42 YILLIK FIRINCI YILIN AHİSİ SEÇİLDİ
Kayseri´de, 15 yaşından itibaren 13 yıl fırınlarda çırak ve kalfa olarak çalışıp, 1990 yılında kendi fırınını açan Mehmet Türkmenoğlu (57) Esnaf Odaları Birliği tarafından ´yılın ahisi´ seçildi.
İŞÇİLERE MEVSİMLİK İŞ KIYAFETİ DAĞITILDI
İŞÇİLERE MEVSİMLİK İŞ KIYAFETİ DAĞITILDI
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan işçilere mevsimlik iş kıyafeti dağıtımı yaptıklarını ifade etti.
TDP´DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
TDP´DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK
TOPLUM DESTEKLİ POLİSLER, OKULLARDA DA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
AŞURENİN TOPLUMSAL BARIŞA KATKISI BÜYÜKTÜR
AŞURENİN TOPLUMSAL BARIŞA KATKISI BÜYÜKTÜR
Güven: “Biz Müslümanlar genel olarak Muharrem ayında özel olarak da aşure günü vesilesiyle birbirimize ikram da bulunarak toplumsal barışın tesisi açısından katkı sağlamaktayız.”
EĞİTİM-BİR-SEN GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ
EĞİTİM-BİR-SEN GELENEKSEL AŞURE ETKİNLİĞİ
KALKAN, "AŞURE ETKİNLİĞİMİZİ ÇOCUKLARIMIZ ADETLERİMİZİ ÖĞRENSİNLER DİYE OKULLARIMIZDA YAPIYORUZ"
ÖLMEK ÜZEREYKEN "HAYAT" BULDU
ÖLMEK ÜZEREYKEN "HAYAT" BULDU
Kayseri´de boş bir arazide ölmek üzereyken hayvanseverler tarafından bulunan ve "Hayat" adı verilen kuzu, ERÜ Veteriner Fakültesi ile Kayseri Hayvanat Bahçesi´nde uygulanan tedaviyle sağlığına kavuştu
ÖĞRENCİLER SOKAK SOKAK GEZİP ÇÖP TOPLADI
ÖĞRENCİLER SOKAK SOKAK GEZİP ÇÖP TOPLADI
Kayseri´de, Somuncu Baba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Dünya Çöp Toplama ve Temizlik Günü kapsamında sokak sokak gezerek çöp topladı.
İŞİTME ENGELLİ ÇİFTİN NİKAHI İŞARET DİLİYLE KIYILDI
İŞİTME ENGELLİ ÇİFTİN NİKAHI İŞARET DİLİYLE KIYILDI
DEVELİ İLÇESİ EVLENDİRME DAİRESİNDE İLGİNÇ BİR NİKAH KIYILDI
11 ÇEŞİT MALZEME İLE YAPTIKLARI BİR KAZAN AŞUREYİ
11 ÇEŞİT MALZEME İLE YAPTIKLARI BİR KAZAN AŞUREYİ
TÜM KÖYE DAĞITTILAR
EVLERİ YANAN KADIN, 3 ÇOCUĞUYLA MAĞDUR OLDU
EVLERİ YANAN KADIN, 3 ÇOCUĞUYLA MAĞDUR OLDU
Kayseri´de geçen ay evlerinin yanması sonucu 3 çocuğuyla beraber ortada kalan Gülhan Hançer, kış ayları gelmeden çocuklarını rahata kavuşturabilmek için yetkililerden yardım bekliyor.
"DANANIN KUYRUĞUNU KOPARAN" LEZZET: PÖÇ
"DANANIN KUYRUĞUNU KOPARAN" LEZZET: PÖÇ
Dananın kuyruk kısmından yapılan ve güvece konularak yaklaşık 15 saat pişirilen pöç, damakta ayrı bir tat bırakıyor
12. BÖLGE KAYSERİ ECZACI ODASI´NIN 47 YILLIK TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI
12. BÖLGE KAYSERİ ECZACI ODASI´NIN 47 YILLIK TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI
OĞUZHAN ULUTAŞ 5. DÖNEM SEÇİLEN İLK BAŞKAN OLDU
AY ÇEKİRDEĞİ AYIKLAMANIN KOLAY YOLU
AY ÇEKİRDEĞİ AYIKLAMANIN KOLAY YOLU
KAYSERİLİ ÇİFTÇİLER, HASADINI YAPTIKLARI AY ÇEKİRDEĞİNİ BİSİKLET TEKERİ KULLANARAK AYIKLIYOR
Resmi İlanlar

SAYFA EDİTÖRÜ

/resimler/2015-4/16/1020184616446.jpg

 

    Süleyman ERDOĞAN
     editor@kayserihaber.com.tr 
    

Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi
23 Eylül 2019 Pazartesi
KAYTV

Kaytv kayseri üzerinde

 

İLETİŞİM

Adres : Turgut Reis Mahallesi
İlgi Sok. Şehit İsmal Uygun Ap
No:22/A Kocasinan / KAYSERİ
Telefon : 0 352 235 63 63
Fax : 0 352 235 84 74

 

KANALIMIZA ABONE OL