LÖSEV’DE ÇOCUKLAR İÇİN

LÖSEV’DE ÇOCUKLAR İÇİN

EĞLENCE VE EĞİTİME ARA YOK

LÖSEV’e kayıtlı lösemili ve tedavisi bitmiş çocuklar yarıyıl tatilinde dönem derslerini destekleyecek içerikte etkinliklerle hem eğlenerek hem de öğrenerek dolu dolu bir tatil yaşıyorlar.

LÖSEV, 21 yıldır uzun süren tedavileri boyunca eğitimlerine ara veren çocuklar için eğitim faaliyetleri ile de fark yaratmaya devam ediyor. Eğitim dönemi boyunca sürdürdüğü “Canım Kardeşim Ders Evi” projesinde LÖSEV eğitim gönüllülerinin verdiği derslere ilave olarak tatillerde yürütülen öğrencilere özel tatil programları ile çocukların eğitim yolculuklarını en etkili şekilde geçirmeleri sağlanıyor.

Dönem boyunca eğitim müfredatına uygun olarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler gibi temel derslerin yanı sıra bireysel gelişimleri için müzik, drama, satranç gibi sanatsal eğitimler alan çocuklar, tatil boyunca gezi, sinema, tiyatro faaliyetlerine katılarak sosyalleşme fırsatı buluyorlar. Sanatla ile iç içe atölye çalışmalarının yanı sıra Meslekleri Tanıyalım Projesiyle meslekleri uzmanlarından öğrenme imkânı buluyorlar.

Eğlendirirken Öğrenmek

LÖSEV yarıyıl tatili programıyla çocukların biryandan bir arada eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken diğer yandan aktivitelere katılmaları ve eğlendirici eğitimlerle bireysel gelişimlerini hedefliyor. Hastalık ve tedavi sürecinde aynı kaderi paylaşan çocuklar bu çalışma ile sosyalleşirken öğreniyor, eğleniyor ve motive oluyorlar.

Bu kapsamda Kayseri’de LÖSEV’e kayıtlı çocuklar, tatil boyunca birçok eğitici ve eğlenceli aktiviteye katılma şansı yakaladılar. Kayseri İç Kale Arkeoloji müzesi, Kayseri Etnografya müzesi gezileri, ayrıca çocuk oyun parkuru etkinliği ile yarıyıl tatilinin keyfini doyasıya çıkardılar.

LÖSEV, çocukların kanser savaşında maddi – manevi desteklenmelerinin yanı sıra eğitim ve sosyal destek almaları konusunda birçok proje yürütüyor. Çocukların tedavileri devam ederken yaşıtlarıyla aynı düzeyde eğitim almaları, tedavi sonrası hayata kaldıkları yerden adapte olmaları için önem taşıyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor