KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK BAŞLADI

KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK BAŞLADI

204 KİŞİLİK İLK HACI ADAYI KAFİLESİ TÖRENLE UĞURLANDI

2016 yılı Hac Organizasyonu kapsamında hac farizasını yerine getirmek  üzere  kutsal topraklara  gitmek  üzere  yola çıkan  ilimiz sakinlerinden ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı... Uğurlama töreninde  konuşan  İl Müftüsü  Doç.Dr. Şahin Güven hacı adaylarına  tavsiyede  bulunarak ?Dillerini, kültürünü bilmeseniz de kutsal topraklarda  karşılaşacağınız Müslüman din kardeşlerimizden   bir tebessümünüzü eksik etmeyin?  şeklinde konuştu?

Sabah saatlerinde Kültür Park Fuar Alanı içinde  bulunan Ahmet İnciler Camii önünde tertiplenen  uğurlama törenine    yakınları ile beraber  gelen hacı adaylarına  İl Müftülüğü görevliler tarafından  bilgiler verilirken, hacı adayları duygulu anlar yaşadı.

Dualarla başlayan uğurlama  merasimi  Kur-an´ı Kerim ve ilahiler  okunması ile start verdi?

Daha sonra konuşan  İl Müftüsü Doç Dr. Şahin Güven, ?Hac ibadeti biz Müslümanlar açısından en önemli ibadetlerden birisidir.  Özellikle  İslam´ın şartlarından birisidir . Hac cı kendisine farz olan kardeşlerimiz hac farizasını yerine getirebilmek için müracaat ettiler ve bu yıl yola çıkıyorlar bu kutlu yolda buradan çıktığımız andan itibaren dönünceye kadar artık rahmanın misafirleri olarak yola çıkıyorsunuz bunun bilincinde olun. Hac sabırdan ibarettir onun için buradan başlamak üzere dönünceye kadar kendiniz sabrı kuşanacaksınız sabırlı olacaksınız. Dünyanın dört bir tarafından  İslam dünyasını temsilen hacı adaylarımız Mekke de ve Medine de kutsal topraklarda özellikle Arafat meydanında bir araya geleceksiniz aslında İslam ümmetiniz yıllık olarak bir araya geldiği, İslam ümmetinin temsilcilerini oluşturuyorsunuz, bu sebeple diğer ülkelerden gelen Müslüman kardeşlerimizle dilini bilmesiniz de kültürünü bilmeseniz de onlara bir tebessümünüzü eksik etmeyin, tebessümünüzle veya yanınızdaki bir hurmayı ikram etmekle dilini bilmediğiniz kültürünü ve ülkesini bilmediğin ama aynı Allah´a inanan aynı peygamberin ümmeti olan ve aynı kıbleyi yönelen müdminler olarak birbirinizle diyalogumuzu artırmalıyız.?diye konuştu?

İlk kez kutsal  topraklara   gidecek  olan  vatandaşlar  yaşadıkları  mutlulukları haber  ekibimizle paylaşırken  heyecanları  gözlerine yansıyordu?  Hacı adaylarının ortak dileği ise ?Allah  herkese nasip etsin ? ve ? Allah inşallah tekrarını nasip etsin? şeklinde  idi?

Hac farizasını yerine getirmek üzere  ilimizden kutsal topraklara  gitmek   üzere yolan çıkan  204 hacı adayı  merasimin ardından dualarla  uğurlandılar?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti