Kulakların pasını silen TSM gecesi

Kulakların pasını silen TSM gecesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediye Başkanları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kent Korosunca organize edilen Türk Sanat Müziği Konseri’ni izledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kent Korosu Konseri’ni izledi. Konser etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.                            

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği ücretsiz konser, Mustafa Uyan şefliğinde müzikseverlerle buluştu. Koro üyeleri, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla yakalarına Türk Bayrağı takarak sahneye çıkarken; muhteşem gecede katılımcılar Türk Sanat Müziği’nin sevilen parçalarına hep bir ağızdan eşlik ederken, konser müzikseverlerden tam not aldı.                                                                                                    

Konser sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç koro şefi ve koro üyelerine şükranlarını sunarak şunları kaydetti  “Gerçekten kulağımızın pasını aldınız, Mustafa hocam şahsında koro üyelerinin her birini ayrı ayrı tebrik ve teşekkür ediyoruz.14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle diş hekimi şefimiz, hocamızın şahsında, doktorlarımızın tıp bayramını tebrik ediyoruz, tüm sağlık çalışanlarımıza minnet duyuyor, sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Pandemi sürecinde bunu biraz daha fark ettik ki birbirimize sahip çıkmamız gerektiğinin en güzel örneklerini görmüş olduk”                                                                  

Bu tür etkinliklerin psikolojik desteğe vesile olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, koro şefi Mustafa Uyan’a günün anısına çiçek takdim etti.                                  

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinliklerinin devam edeceğini ifade ederken, vatandaşlar da Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.               

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü