KTO’dan Yargıtay Üyeleri’ne Kayseri turu

KTO’dan Yargıtay Üyeleri’ne Kayseri turu

Türkiye Odalar Borsalar Birliği, Yargıtay ve Kayseri Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Ticaret Hukuku Sempozyumu’ için ilimize gelen Yargıtay üyeleri sempozyum sonrası tertiplenen gezi ile Kayseri’nin tarihi ve turistik mekanları yakından tanıma fırsatı buldu.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Kayseri Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen kültür gezisine Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyup Yeşil, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekili Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım, Hukuk Genel Kurulu üyeleri, tetkik hâkimleri ve eşleri, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Turizm İl Müdürü Şükrü Dursun katıldı.       

Konuk heyet ilk olarak Anadolu tıbbın doğuşu olarak kabul edilen ve Dünyadaki ilk tıp okulu olan Gevher Nesibe Tıp Medresesi ve Darüşifası’nı gezip; Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veren tarihi mekanda bulunan eserleri yakından incelediler.                 

Yargıtay Bakanı Akarca ile beraberindeki heyet daha sonra Mimar Sinan'ın memleketi Kayseri'de ayakta kalan tek eseri Kurşunlu Cami’yi gezdi.  Kültür gezisinde Cumhuriyet Meydanına geçen heyet, burada Tarihi Saat Kulesi önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 

Tarihi Kayseri Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’ni de gezen heyet, burada bulunan eserleri yakından inceleme fırsatı bulurken; Kazancılar Çarşısı’nda pastırma ve sucuk satışı yapan esnafı ziyaret ettiler. Başkan Akarca ile Başsavcı Şahin, esnaf ziyaretinde pastırma doğramayı da ihmal etmediler. 

Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yer alan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ni gezen  heyet gün içerisindeki programlarının ardından Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek dua ettiler.                                    

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve yüksek yargı üyeleri Türkiye’nin incisi, Erciyes Kayak Merkezi’nde gezip pistler hakkında bilgiler alıp, Tekir Yaylası ve Hacılar Kapı’ da gondola binip karın keyfini çıkardılar.             

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı