KTO BAŞKANI GÜLSOY: İHRACATTA YÜZDE 11.86´LIK ARTIŞ VAR

KTO BAŞKANI GÜLSOY: İHRACATTA YÜZDE 11.86´LIK ARTIŞ VAR

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy kayseride Mayıs ayı sonu itibarıyla ilk 5 aylık ihracat rakamlarına baktığımız zaman, önceki yılın aynı dönemine oranla ihracatta yüzde 11.86´lık bir artış görülüyor dedi.

Kayseri Ticaret Odası  Başkanı Ömer Gülsoy kayseride Mayıs ayı sonu itibarıyla ilk 5 aylık ihracat rakamlarına baktığımız zaman, önceki yılın aynı dönemine oranla ihracatta yüzde 11.86´lık bir artış görülüyor dedi.

Başkan Gülsoy; ?Şehrimizin mayıs ayı sonu itibariyle, yani ilk 5 aylık ihracat rakamlarına baktığımız zaman, önceki yılın aynı dönemine oranla ihracatta yüzde 11.86´lık bir artış görülüyor. Geçtiğimiz yılın ilk 5 ayında ihracat rakamı 774 milyon 317 bin Dolar iken, bu yılın aynı döneminde ise bu rakam, 865 milyon bin 896 bin dolara ulaşmış. Serbest Bölge kaynaklı ihracat verilerini de buna eklediğimiz de, ilk beş ayda ihracatımız bir milyar dolar seviyesini yakalamış gözüküyor. Türkiye genelinde aynı dönemde ihracattaki artış % 4.6 iken, Kayseri bu oranı adeta üçe katlamış bulunuyor. Ülkemizde aynı dönemde ithalat, yaklaşık yüzde 15 oranında azalmış, bu oran Kayseri´de ise % 25´leri geçmiş durumda. Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi Kayseri, dış ticaret fazlası veren, yani ihracatı, ithalatından çok olan bir şehrimiz. Kayseri´de ihracatta en fazla artışın demir ve demir dışı metaller , mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Makine ve Aksamları ve elektrik elektronik sektörlerinde yaşandığını hatırlatalım. İhracatımızın en fazla gerilediği sektör ise, maalesef şehrimiz ekonomisinde önemli bir yer tutan madencilik. İhracat noktasında  gayret gösteren tüm işletmelerimizi tebrik ederken, yeri gelmişken özellikle 14  firmamızı ayrıca kutlamak istiyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde  ?Türkiye´nin  İlk 1000 İhracatçısı 2018´ sıralaması açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı programda, ihracat yapan işletmeler  ödüllendirildi. Ülkemizin toplam ihracatının % 61´ini gerçekleştiren bu işletmeler arasında Kayseri´den de 14 firmamız var. Bu firmalarımızı çalışanlarını, yöneticilerini ve sahiplerini özellikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”