Koramaz ve Kültepe projeleri’ne fransız ilgisi

Koramaz ve Kültepe projeleri’ne fransız ilgisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Fransız Arkeoloji Enstitüsü Anadolu Araştırmaları Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. Anais Lamesa’ yı makamında ağırlayıp bir süre sohbet etti. Fransız konuklar ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nce Koramaz Vadisi ve Kültepe’de yürütülen projelere ilgi duyduklarını ve bu konuda çalışmalar yapabileceklerini aktardılar.

6 bin yıllık tarihi ve 7,5 milyon doğa tarihi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim kent Kayseri’nin zenginliklerine sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları yurt dışından uzmanların da ilgisini çekiyor. Bu kapsamda Fransız Arkeoloji Enstitüsü Anadolu Araştırmaları Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. Anais Lamesa, Prof. Dr. Osman Özsoy ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.                                                  

Ziyarette, Koramaz Vadisi ve Kültepe bölgesine ilgisini dile getiren Dr. Anais Lamesa’yı makamında ağırlayan Başkan Büyükkılıç, Lamesa’ya kadim kent Kayseri’nin tarihi geçmişi ve barındırdığı zenginlikler ile ilgili bilgiler verdi.                                                        

Büyükkılıç, Kayseri’nin açık hava müzesi, kadim bir medeniyetler şehri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu  “Bu zenginlikler şehri Kayseri’yi gerek UNESCO bağlamında, gerekse insanlığa tanıtma bağlamında çaba göstermemiz gerekiyor. Şelaleleri ile tarihi dokusuyla, kültürel zenginlikleri ile doğal güzellikleri ile jeolojik ve zooloji boyutuyla sizler üzerinden paylaşmamız lazım, anlatmamız lazım, şehrimizi tanıtmamız lazım. Bilimsel olarak da bunları hem ortaya çıkartma hem de müze konusunda çalışmalarımız var”                      

Haziran ayında Avrupa ve Türkiye’deki Arkeolojik çalışmalarla ilgili bir konferans düzenleyecek olan Dr. Anais Lamesa, Kültepe’de yürütülen çalışmalardan Avrupa’nın da haberdar olması için Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu davet ettiğini belirtti. Dr. Anais Lamesa ayrıca Koramaz Vadisi ve Kültepe bölgesine ilgisini dile getirerek buralarda çalışmalar yapabileceklerini vurguladı.

Sıcak samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette, Dr. Anais Lamesa’ya zenginlikler Şehri Kayseri videosu izletildi. Başkan Büyükkılıç, günün anısına Lamesa’ya Kültepe Kaniş Karum'dan çıkarılan tabletlerin replikası ile el dokuması kilim hediye etti.                           


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor