Kocasinan’ın asfalt hamlesi milyonlar olarak döndü

Kocasinan’ın asfalt hamlesi milyonlar olarak döndü

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2017 yılında hizmete sunulan kamuda en yüksek kapasiteye sahip ve teknolojik yapısıyla dünya standartlarında asfalt üreten asfalt plenti ile 2023 yılında 53 milyon 426 bin TL, 7 yılda ise 120 milyon 811 bin TL rekor tasarruf sağladıklarını vurguladı.
‘Kendi kendine yeten belediye’ olarak Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün teknolojik altyapısıyla dünya standartlarında üretim yapan asfalt plentinin Kayseri ve Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’a kalıcı hizmetler yaparak, Kayseri’yi daha modern hale getiriyoruz” dedi.
Kayseri’nin geleceğine en az 50 yıl hizmet verecek olan asfalt plenti ve asfalt şantiyesini Kocasinan’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla hizmet atağını sürdürdüklerini ve büyük projelere imza atarak ulaşıma yeni bir soluk kazandırdıklarını söyledi.
Yüzde yüz yerli tesis
Kocasinan’ın dört bir yanına yeni yollar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Yaklaşık 7 yıldır yüzde yüz yerli üretim olan çevre dostu asfalt plenti ile Kayseri’mize ve ülkemize hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu çerçevede kendi ürettiğimiz asfalt ile 2023 yılında, 53 Milyon 426 bin 345 TL tasarruf sağladık. 7 yılda ise 1 milyon 205 bin 610 ton asfalt üretimi ile 120 Milyon 811 bin TL tasarruf sağladık. Yüzde yüz yerli üretim olan asfalt plenti ile yolları daha kaliteli hale getirdik” ifadelerine yer verdi.
5 ayda, 210 bin ton mıcır üretti
Kocasinan Belediyesi, agrega malzemesini üretmek için 5 ay önce hizmete sunduğu taş ocağıyla ürettiği 210 bin ton mıcır malzemesiyle 13 Milyon 482 bin TL tasarruf sağladı. Üretim tesisin ilçenin geleceğine yönelik büyük bir yatırım ve kazanç olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, her alanda ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarını her geçen gün artırdıklarını vurguladı.
Kocasinan’ın büyük hedefleri olduğunu ve bunun içinde altyapı ile tesis çalışmalarına ağırlık verdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, 5 ay önce hizmete sundukları Agrega Üretim Tesisiyle asfalt için gereken olan malzemeyi ürettiklerini ifade etti.
Belediyenin altın tozu
“Taş ocağımızda kendi üretmiş olduğumuz agrega ile kendi üretmiş olduğumuz asfalt tesisimizle Kocasinan’ımızın yollarını yenilemeye devam ediyoruz” diyen Başkan Çolakbayrakdar, agregayı belediyenin ‘Altın Tozu’ olarak niteleyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Bu yıl hayata geçirdiğimiz Gürpınar Taş Ocağında asfalt için gereken olan agrega malzemesini kendimiz üretiyoruz. Belediyelerin en önemli harca kalemlerinden biri de asfalt üretimidir. Şehrimize, yol ve altyapı konusunda üretim yapan bir belediyeyiz. Taş ocağıyla asfalt için gereken olan malzememizi kendimiz üretiyoruz. Bu noktada ‘Kendi kendine yetebilen bir belediye’ olabilmenin standartlarını her geçen gün artırıyoruz. Yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum.”
Kocasinan’ı her yönüyle daha ileriye taşımaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Güçlü ve Büyük Kocasinan’ için tüm alanlarda yatırım yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”