KOCASİNAN BELEDİYESİ 2 ASIRLIK TARİHİ CAMİYİ RESTORE ETTİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ 2 ASIRLIK TARİHİ CAMİYİ RESTORE ETTİ

Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi´nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami´nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Kocasinan Belediyesi tarafından Gevhernesibe Mahallesi´nde başlatılan 200 yıllık tarihi Çandır Cami´nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, önemli bir tarihi eserin daha restorasyonunu tamamladıklarını belirterek, Kayseri´nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını söyledi.

Kocasinan Bölgesi´nde bulunan tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gereken her türlü gayreti gösterdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?18.yüzyıldan kalan tarihi Çandır Cami´nin iç ve dış kısımları orijinaline uygun olarak yenilendi. Bütün tarihi yapılarda olduğu gibi caminin aslına uygun olarak restorasyonunu gerçekleştirdik. Çevre düzenleme çalışmaları tamamlandığında yenilenmiş haliyle camiyi yeniden ibadete açacağız. Tarihi değerlerimizi korumak, geleceğe taşımak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Yapılan çalışmalar, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.? ifadelerini kullandı.

18. yüzyıl Osmanlı dönemi eseri olan Çandır Camii, 520 metrekare kapalı alanı ve 320 kişi kapasitesiyle orijinalinde mescit olarak yapılmıştır. Ahşap sütunlar ve yatay bağlantılar kullanılan caminin mihrabında, 73 porselen tabak bulunuyor. O dönemde cami yapımına destek olan mahalle sakinleri, çini yaptırmaya güçleri yetmediği için evlerinden getirdikleri yemek ve çay tabaklarıyla mihrabı süsledikleri anlatılıyor. Farklı özelliğiyle vatandaşların ilgisini çeken ve Kocasinan Belediyesi tarafından restore edilen tarihi cami, yeniden ibadete açılacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”