Kocafest Türk Havacılığı’na katkı sağlayacak

Kocafest Türk Havacılığı’na katkı sağlayacak

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve ortaokul ile lise öğrencilerinin katıldığı Kocasinan Teknoloji Festivali KOCAFEST’de  öğrenciler, Türk havacılığına katkı sağlayacak projeler sergileyecek.

Kocasinan Belediyesi, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokul ve liseli öğrencilerine yönelik düzenlenen ve toplam 101 takımın, 11 farklı kategoride yarışacağı Kocasinan Teknoloji Festivali  - KOCAFEST başladı.                                                                   

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salon’unda düzenlenen KOCAFEST Festivali’nin açılışına  Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ayşe Ak, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse,  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri,  meclis üyeleri, öğrenci ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.      

Başkan Çolakbayrakdar etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada  ‘Kocasinan’da yaşamak bir ayrıcalıktır’ sözünü vurgulayarak,“ Hedefimiz; Kocasinan’da yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu hedef için gece gündüz demeden yoğun gayret ediyoruz. Bu noktada bu yıl ilkini yaptığımız ve geleneksel hale dönüşecek olan Kocasinan Teknoloji Festivali ile Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirilmesini hedefliyoruz. Modern ve marka şehir olan Kayseri’ye yakışır projeler üretiyoruz. Bu zamana kadar şehre emek veren belediye başkanlarından Allah razı olsun. Kayseri denildiği zaman belediye geçmişi olan şehirdir ve bu belediyecilik adına güzel hizmetler yapılmıştır. Kocasinan Belediyesi olarak rutin işleri en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz ve en iyisini yapıyoruz. Ama biz sıra dışı belediyecilik yapıyoruz. Bunun örneklerini yapmış olduğumuz sahada hizmetlerimizle ispatlıyoruz. İnsana yatırım yapmanın gayreti içerisindeyiz ve pozitif ayrıcalık yaptığımız gençler, kadınlar ve çocuklarımızdır. Geleceğimize yapılan her türlü yatırımın arkasında belediye başkanı olarak ve Kocasinan Belediyesi olarak her zaman koşturmaya hazırız” ifadelerini kullandı.                           Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’de  festival ile gençleri, Milli Teknoloji Hamlesinde cesaretlendirmeyi hedeflediklerinin altını çizip şunları kaydetti  “Gençlerimize farkındalık oluşturmak ve ulusal ile uluslararası yarışmalarda tecrübe ve örnek olması için bu yarışmaları önemsiyoruz. Bu konuda her zaman yanımızda olan ve destek veren Sayın Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’ a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”                                                                                        

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yarışmaya katılan toplam bin 200 yarışmacıdan oluşan 101 takımın proje masaları gezilmesiyle program sona ererken haber ekibimiz stantları dolaşıp geleceğin bilim adamlarının maharetlerini görüntüleyip, geleceğe dair plan ve projelerini sordu .

101 takım, 11 farklı kategoride yarışacağı ve 3 gün boyunca sürecek olan KOCAFEST’e dereceye girenler öğrencilere 10 Haziran Cuma Günü ödüllerinin verileceği öğrenildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”