KKTC Ulaştırma Bakanı Arıklı’nın ziyaret turu

KKTC Ulaştırma Bakanı Arıklı’nın ziyaret turu

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve beraberindeki heyet Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamlarında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı Valilik binası  girişinde karşılayan Vali Gökmen Çiçek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Valilik Makamına geçti.                                                                

Kendilerini Kayseri’de ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Vali Gökmen Çiçek, Bakan Erhan Arıklı’ya Kayseri’nin ekonomisi, tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi.                                                   

Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür eden Bakan Erhan Arıklı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından makamdan ayrıldı.                                                           

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, Vali Çiçek’in ardından bu kez de  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.  Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi önünde çiçeklerle karşıladığı Bakan Arıklı ile belediye bahçesinde bir süre sohbet etti.                            

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan  Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü “Kayseri’mize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Anavatanımızın olmazsa olmazı olan, kendimizin ta kendisi olan Kıbrıs’ımızdan Kayseri’mize şeref verdiniz”                                                            

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin yaklaşık 1,5 milyon nüfusu olan, 16 ilçe belediyesi, 3 organize sanayisi, 1 serbest bölgesi ve teknoparkı ile endüstri, ticaret ve bilişim merkezi olduğunun altını çizip, Organize Sanayi Bölgesi’nde bin 800 civarında işletme olduğunu, 190 ülkeye ihracat yapan bir potansiyeli olan şehirde 2021 yılında 3 milyar 610 milyon dolarlık bir ihracat yapıldığını vurgulayarak şunları kaydetti  “Son süreçte Türkiye çapında Sanayi Odası tarafından açıklanan ilk 500 içerisine Kayseri’mizden 18 kuruluşumuz girdi. 6 bin yıllık geçmişi olan bir kadim medeniyetler şehri, Kültepe Kaniş Karum’da ticaret orada başlar, bu açıdan Asurlar döneminden beri ticaretin yasalarının Kayseri’de yazıldığı, bilim adamları tarafından yorumlanır. Cumhuriyet Meydanı’nda etrafınıza baktığınızda Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet ve beylikler dönemi derken tarihi eserleri görürsünüz. Adeta açık hava müzesi olarak değerlendirilir”                                            

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın 2018-2019’da başlattığı ancak pandemi nedeniyle sekteye uğrayan toplu ulaşım ile ilgili çalışmanın yeniden başlaması için burada olduklarını belirterek  şunları vurguladı  “Sizinle, belediyedeki arkadaşlarla görüştük, yakın bir süre içerisinde Kıbrıs’a gelecekler. Hazır gelmişken hem şehir kanalizasyonu konusunda hem de yerel yönetimler reformu konusunda çözüm önerilerinden istifade etmek isteriz. Çünkü önceki gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay beye ‘Kayseri’ye gidiyorum’ dediğimizde, ‘Tam yerine gidiyorsunuz, ihtiyacınız olan bütün sıkıntıların çaresini orada bulacaksınız’ demişti. Buraya geldiğimde ne demek istediğini anlamış oldum”              SESLİ  KESİT

Kayseri’nin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen konuk Bakan Arıklı sözlerini şöyle noktaladı “Kayseri’ye hem gönül bağımız var hem de Kıbrıs’ta yaşayan birçok Kayserili olması dolayısıyla burada ayrı bir özellik taşıyor. Uçak seferleri başladı, Kayseri’den Kıbrıs’a gidiş gelişler artık kolaylaştı. Haftada 3 sefer var, umarım seferler artar”                                                                                   

Ziyaret sonunda Başkan Büyükkılıç, günün anısına Bakan Arıklı’ya el emeği göz nuru kilim ile Kaniş Karum Höyüğü’nde yapılan kazılarda çıkan tabletlerin replikalarını hediye olarak takdim etti.


Haber Kaynak : İHA

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı