KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ: “NEFES KREDİSİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK”

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ: “NEFES KREDİSİ ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK”

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci yazılı bir açıklama yaparak Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 8. kez hayata geçirilen ‘Nefes Kredisi’ için başvuruların 1 Haziran tarihi itibarı ile başladığını duyurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 8. kez hayata geçirilen ‘Nefes Kredisi’ için başvuruların 1 Haziran tarihi itibarı ile başladığını duyuran Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci detaylara dair yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti.  “Başvurular TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Projeye toplamda 10 banka katılıyor. Buda bizim açımızdan memnuniyet verici. Kredi Garanti Fonu’nun Hazine desteği ile kredilere kefil olacak. Nefes Kredisi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık %17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre %25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak.”

Başkan Büyüksimitci sözlerinin devamında  2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’lerin azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabileceklerini belirtti.

Bu proje için TOBB ve 365 Oda- Borsa’nın tüm kaynaklarımızı seferber ettiklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci sözlerini tamamlarken “Projenin hayata geçirilmesine imkân sağlayan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş’a, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na,  projeye kaynaklarını seferber eden oda ve borsalarımıza, finansal sektörün temsilcileri bankalarımıza ve Kredi Garanti Fonu’na  teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları