KAYSO MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

KAYSO MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

OKANDAN´IN KOLTUĞUNA ÖZKAYA OTURDU?

Kayseri Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi? Toplantıda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen operasyonlarda tutuklanarak cezaevine gönderilen Kayso Meclis Başkanı Nurettin Okandan´dan boşalan koltuk için seçim yapıldı? Seçim sonrası Abidin Özkaya 41 üyenin oyları ile meclis başkanlığı koltuğunun yeni sahibi oldu. Toplantıda konuşan Kayso Başkanı Mustafa Boydak ise uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody´s tarafından Türkiye´nin notunun düşürülmesinin tamamen siyasi bir karar olduğunu vurguladı?
Kayseri Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek meslek komitesi toplantısı KAYSO meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri iştirak ederken; toplantının başında meclis başkanlığı seçimi hakkında bilgi veren Oda Genel Sekreteri Nihat Molu, Meclis Başkan Yardımcısı Abidin Özkaya´nın 41 geçerli oyla KAYSO Meclis Başkanı olarak seçildiğini açıkladı.
Daha sonra kürsüye gelen henüz çiçeği burnunda Meclis Başkanı Abidin Özkaya, hedeflerinin Kayseri ve Türkiye sanayisine katkıda bulunmak olduğunu vurgulayarak ?Bu hizmetler yerine getirirken tüm üyelerimizle birlikte daha fazla faaliyette bulunmak, üyelerimizin sorunlarına çözüm üretmek, faydalı önerilerde bulunmak, akıl üretmek ve ilgili kurumlara aktarmak önemli görevlerimiz arasındadır. Bunları yaparken meclisimizin ve meslek komitelerimizin daha fazla gayret sarf etmesi, zamanında çok ve katılımlı toplantılar yapılması zorunludur. Bu katılımı sağlamak da meclisimizin gerekli organlarının temel görevidir. Hizmet ettiğimiz süre içerisinde her türlü eleştiriye, fikre, katkıya hazır olduğumu söylemek istiyorum. Özellikle meslek komiteleri toplantılarının ihmal edilmemesi kanaatindeyim. Meslek komitesi başkan ve üyelerimizin bu konuya özenle hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Türk ekonomisinin kasıtlı ve bilinçli olarak zora sokulmak istendiği kesindir.?değerlendirmesinde bulundu?
Özkaya sözlerinin devamında ?Ekonomik göstergelerde siyasi skandallara imza atılan bir dönemden geçiyoruz. Bizler zorlukları sırt sırta vererek yatırımlarımızı yapmaya, üretmeye devam edeceğiz. Nitekim son dönemde hükümetimiz tarafından hayata geçirilen makro ve mikro yapısal reformları çok önemsiyoruz. Bu reform ve kararlar bizlerin önünü açacaktır. Özellikle maliye ve yatırım ortamını iyileştirici konularda alınan kararların tüm sanayicilerimiz tarafından dikkatle takip edilmesi gerekmektedir.? diye konuştu.
Özkaya´nın ardından meclis üyelerine hitap eden Kayso Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise sözlerine Abidin Özkaya´yı tebrik ederek başlayıp,Türkiye´nin ağır bir depresyonu hızlı şekilde geçtiğini ve sahada kazandığını sözlerine ekleyerek ?Ağır bir depresyon geçirdik. 15 Temmuz her ülkenin kolay kolay kaldıracağı bir durum değil. elhamdülillah hızlı bir şekilde geçtik, sahada kazandık. Devletimizin bu darbeci şerefsizlere prim vermemesi çok çok iyi oldu. Ama bizim masada kaybetmememiz lazım. Önümüzdeki dönem Allah´ın izniyle tam bağımsız Türkiye hayalimiz var. Birkaç gündür gündemde olan bir konu var. Türkiye´nin bir not aşağı indirilerek yatırım yapılabilir vasfını sözde aşağı çekmiş oluyorlar. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik verilerden çok uzak bir karar olduğuna inanıyoruz. Elbette ki tepkimiz var. Tepkimizi koyacağız fakat çalışmamıza devam edeceğiz .Sadece tepki koyarak yola devam edersek kaybederiz. Masada kaybetmememiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz? ifadesini kullandı?
Meclis toplantısı maddelerin görüşülüp oylanması ile devam etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti