Kayserispor’a PFDK’dan ceza yağdı

Kayserispor’a PFDK’dan ceza yağdı

Sarı Kırmızılar ilk 14 haftada 1,5 Milyon TL ceza aldı

Yukatel Kayserispor; Spor Toto Süper Ligin ilk 14 haftalık diliminde taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 6 kez cezaya çarptırılırken 1,5 Milyon TL para cezası aldı.

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Yukatel Kayserispor son yılların en önemli sportif başarısına imza atan ve bir yandan da ekonomik çıkmazdan ötürü sıkıntılar yaşarken, PFDK tarafından 6 maçta cezalandırıldı. Bu cezalar neticesinde sarı kırmızılı kulübe 1,5 Milyon TL para cezası verildi. Kayserispor ligin ilk 14 haftasında en çok para cezasını usulsüz seyirci almaktan aldı. Kayserispor'un PFDK'dan yemiş olduğu 1 milyon 481 bin 500 TL'lik cezanın 856 bin TL'sini usulsüz seyirci almaktan yedi. Kayserispor, usulsüz seyirci almaktan ötürü Giresunspor maçında 400 bin TL, Galatasaray ile oynanan maçta 256 bin TL ve Konyaspor maçında 200 bin TL para cezası aldı.

Kayserispor Kulübü, Konyaspor maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 87 bin 500 TL, Trabzonspor maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL, Galatasaray maçında merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 50 bin TL, misafir takım taraftarlarının tahliye kapısından kontrolsüz bir şekilde tribüne alınarak statüye aykırı hareket edilmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 56 bin TL, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL, Adana Demirspor maçında taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL, Gaziantep FK maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40 bin TL, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56 bin TL para cezası aldı.


Haber Kaynak : İHA

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’