KAYSERİ'DE "TARİH BOYUNCA TÜRKİYE'YE KURULAN TUZAKLAR" SÖYLEŞİSİ

KAYSERİ

TARİH BİLGİLERİ TAZELENDİ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA ) Kayseri il temsilciliği tarafından "Tarih Boyunca Türkiye'ye Kurulan Tuzaklar" konulu söyleşi düzenledi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen programa Kayseri Spor İl Müdürü Murat Eskici, TÜGVA İl Temsilcisi Murat Tuna, tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan İl temsilcisi Murat Tuna, Türkiye'ye kurulacak açık tuzakların karşısında Çanakkale ruhuyla, gizli kurulan tuzakların karşısında da 15 Temmuz ruhuyla daima hazır ve nöbette olduklarını söyledi.

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu da Bizans'ın dönemin süper gücü olmasına rağmen Osmanlı'nın devlet kurduğunu hatırlatarak, bugün de şimdiki süper güce rağmen bölgedeki varlığımızı sürdüreceğimizi belirtti.

Osmanlının Orhangazi döneminde  Rumeli'ye geçerek ilk defa Avrupayla buluştuğu fakat onların müttefiki ve hiçbir zaman Avrupalı olmadığını vurgulayan Bahadıroğlu, "Avrupa'ya ayak basılır, Avrupa topraklarıyla buluşulur ama onlar gibi giyinilmez, onlar gibi düşünülmez, onlar gibi yaşanmaz ve onlar gibi inanılmaz." dedi.

Tarihin sadece geçmişi anlatmadığını geleceği de anlattığını dile getiren Bahadıroğlu şunları kaydetti:

"Problemleri çözmek için başvurabileceğimiz en büyük ve ilk kaynağın tarih olduğunu düşünüyorum. Osmanlıyı Osmanlı yapan şey, vazgeçmemesi, pes etmemesi, hele bir dursun dememesidir. Yani bugün yapılması gereken işi bugün yapmasıdır. Allah, vazgeçmediği için Fatih'e İstanbul'u verdi, pes etmediği için Yavuz Sultan Selim'e hilafet verdi. Biz de pes etmezsek bize de tekrar eski sınırlarımızı ihsan eder. Petrol yataklarına bizi tekrar ulaştırır. Bizden çaldıklarını bize tekrar verdirir. İş, gençlerimizi eğitmek."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor