Kayseri Şeker'den dev enerji yatırımı

Kayseri Şeker

Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisine yeni eklenecek olan 'Akışkan Yataklı Kömürlü Kazan’ ın temeli törenle atıldı. Törende konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “Bu yatırımlar ile fabrikalarımızın geleceğini kurtarıyoruz “değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Şeker, Boğazlıyan Şeker Mamulleri ve Entegre Tesisinde hem ekonomik hem de çevre dostu olan Akışkan Yataklı Kömür Kazanı Projesini hayata geçirmenin ilk adımını attı. Kayseri Şeker ve Mimsan Grup iş birliği içerisinde yürütülecek olan projenin enerji tasarrufuna büyük katkı sağlayacağının altı kalın çizgilerle çizilirken söz konusu tesis için gerçekleştirilen  temel atma töreninde konuşan ve 2011 yılından bu yana yapılan dev yatırımları tek tek sıralayan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay şu bilgileri paylaştı. "Gerçekten heyecan verici bir gün yaşıyoruz, bu başarıda en fazla hak sahibi bizim aziz çiftçilerimiz, çalışanlarımız, bu tesislerin bugüne gelmesinde büyük emek ve gayretleri var. Bu fabrika 2011 yılında 10 bin ton pancar işleme kapasitesi varken, yapılan bu yatırımlar ile 14 bin 500 ton günlük pancar işleme kapasitesine erişti ve aynı zamanda şeker kalitesi ve işletmedeki verimi ile Avrupa Standartlarının üzerine çıkarıldı bunun da altını çizmek gerekiyor. Bu yatırımlara neden ihtiyaç olduğu ile ilgili değerlendirmeleri ifade etmem gerekirse, bu yatırım yerli linyit kömürü kullanılarak faaliyet yürütecek tabii ülkemizin doğal gazı ithal ettiğini dikkate alacak olursak, bu yönüyle enerji bağımlılığının azalmasında önemli katkı sağlayacak, enerji maliyeti düşecek, bu yatırımlar ile biz aynı zamanda bu fabrikaların geleceğini kurtarmış oluyoruz."

Başkan Akay; Ekim ayında tamamlanması beklenen bu yatırımın bir buçuk kampanya döneminde kendini amorti edeceğinin de bilgisi ile sözlerini noktaladı.

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı