KAYSERİ ÜLKÜ OCAKLARI

KAYSERİ ÜLKÜ OCAKLARI

HOCALI KATLİAMINI UNUTMADI

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Hocalı Katliamının 27. yılı münasebetiyle Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda anma programı düzenlendi.

Programa Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, STK temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı´nın ardından şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak ? Hain Ermeni askerleri tarafından savunmasız ve silahsız 613 soydaşımız bundan tam 27 yıl önce şehit edilmiştir. Kanayan yaramız halen kabuk bağlamamış, ilk günkü acısını korumaktadır. Kayseri Ülkü Ocakları olarak bizlerde Hocalı katliamının yıldönümünde değerli katılımcılarımız ile birlikte kardeşimiz Azerbaycan Türklerinin acısını paylaşıyoruz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. ?dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Doç. Dr. Yahya Bağçeci, Öğretim Görevlisi Aslı Aliyeva ve Azerbaycan Türklüğünü temsilen Ferhat Bedelov, Azerbaycan ve Hocalı Katliamı hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Programın ardından katılımcılara Kayseri Ülkü Ocakları´nın Hocalı Katliamı ile ilgili olarak hazırladığı kısa film izletilirken, konuşmacılara günün anısına plaket takdim edildi.

Diğer yandan Kayseri Ülkü Ocakları Ortaöğretim Teşkilatı da Doğu Türkistan´daki Çin zulmü ve Hocalı Katliamının 27. Yıldönümü sebebiyle Kartal Şehitliğinde toplanarak anma programı gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”