KAYSERİ ŞEKER

KAYSERİ ŞEKER

BOĞAZLIYAN FABRİKADA BÖLGE ÇİFTÇİLERİNİ AĞIRLADI?

?Kayseri Şeker Sofrası? Boğazlıyan, Yenipazar, Yeni Fakılı ve Çandır çiftçileri için Boğazlıyan Şeker Fabrikası Meydanın da iftar sofrası kurarak üreticileri aynı sofra etrafında buluşturdu?
Boğazlıyan, Yenipazar, Yeni Fakılı ve Çandır Bölgelerinden yaklaşık iki bin kişi ile birlikte yapılan iftara İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Cumhuriyet Savcısı, Emniyet Müdürü, Müftü ve diğer yetkililer ile Kayseri Şeker yöneticileri tam kadro iştirak etti.
İftar sonra bölge üreticilerine seslenen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker´in son yıllarda önemli işler yapmaya başladı.ğını vurgulayarak ?Özellikle ağır borç yükünden kurtularak yatırım hamlesi başlattı. Bu yatırım hamlesini de ilk olarak Boğazlıyan bölgesinden başlattı.Bu yatırımlardan Boğazlıyan Şekerin karşısında Boğazlıyan lisanslı depolar devasa bir tesis olarak yükseliyor. İnşallah yakın zamanda bitip ruhsat işleri de tamamlandıktan sonra hasat döneminde çiftçinin daneli ürününü, arpasını, buğdayını orada muhafaza etme imkanı sağlayacağız. Biz bu lisanslı depolar ile çiftçimizin hak ettiği kazancı sağlamalarını ümit ediyoruz. Zaten bu yatırımda bu niyetle yapıldı. Bu lisanslı depoculuk aynı zamanda Develi ve Şarkışla bölgelerinde de yapılıyor. Bunlarla beraber bu alanda biz Türkiye de 2.sırada yer almış olacağız. 80 bin tonluk ve bir yatırım ortaya çıkmış olacak? değerlendirmesinde bulundu?.
Başkan Akay sözlerinin devamında Boğazlıyan´a yeni yatırımlar kapsamında Boğazlıyan fabrikanın yanına bir küspe tesisi yapıldığını müjdeleyerek ? Şimdide bildiğiniz gibi şeker depomuz yetersiz. Kampanya döneminde şekerlerimizin hepsini depolayamıyoruz. Eskiden Kayseri Şekerin maddi gücü yerinde değildi. Şekeri hemen satmak zorunda kalıyordu. Ama artık Kayseri Şeker yeterli güce erişti. Finansal disiplin sağlandı. Artık bankalardan kredi kullanmadan işini yürütür hale geldi. Bu nedenle Boğazlıyan fabrikamıza 60 bin tonluk dikey şeker silo yapma kararını aldık. Bunu en kısa zamanda yapıp faaliyete başlayacağız ? diye konuştu?.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti