KAYSERİ HACI BAKTAŞ-I VELİ CEM EVİ AÇILDI

KAYSERİ HACI BAKTAŞ-I VELİ CEM EVİ AÇILDI

BİZLER ALEVİ SÜNNİ AYRIMI YAPMAK İSTEMİYORUZ

Kayseri´de uzun yıllar inşaatı süren Hacıbektaş-ı Veli Cem Evi düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Vali Süleyman Kamçı: ?Bizler alevi, sünni ayrımı yapmak istemiyoruz ama 15 temmuz da millet olarak gösterdiğimiz birliği her zaman  göstermeliyiz? diye konuştu.

Battalgazi mahallesinde  gerçekleştirilen Cem Evi´nin açılışına Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, KAYTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Kayseri Hacıbektaş-ı Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Kayseri İl Temsilcisi İmdat Şimşek , CHP Kurultay Delegesi Aşkın Genç, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu, Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ve çok sayıda davetli iştirak etti.

    Etkinliğin açılışında konuşan Hacıbektaş-ı Veli derneği başkanı Sadık Genç, Cem Evi´nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Genç, ?Alevi toplumu ne ayrı bir devlet ne ayrı bir özellik istemiyor, sadece inancını özgürce yaşamak, eşit yurttaşlık ve tam bağımsız demokratik bir Türkiye istiyor? değerlendirmesinde bulundu.

  Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu´da ?Hiç kimsenin Aleviliği yok sayması haddi değildir? diyerek, ?Aleviler bu ülkede vardır ve var olmaya devam edecektir? dedi. Eroğlu, ?15 Temmuz´da bir darbe yaşadık darbe mi terör mü belli değil, resmen bir terörizim? diyerek, ?Bu milletin vergileriyle alınan uçaklarla bu milleti katlettiler, bu saatten sonra biz aleviler olarak demokrasiye sımsıkı sarılacağız? diye konuştu.

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, yaptığı konuşmada, mevcut hükümetten en önemli taleplerinin kamuda bir ayrımcılığın yapılmaması olduğunu anlatırken şöyle konuştu.

"Ne yazık ki 81 ilimizin hiçbirinde ne bir alevi kökenli vali, ne bir alevi rektör, ne bir alevi kaymakam, ne bir alevi emniyet müdürümüz yoktur. Alevileri de artık vali, kaymakam, emniyet müdürü olarak görmek istiyoruz.  Aleviler, kamuda eşitlik istiyor. Bu ayrıcalığın kalkması için buradan seslenmek istiyorum. Bu konudaki taleplerimizi 65´inci hükümete bildirdik. Hükümetten cem evlerinin ibadethane olması, tüm inançlara eşit mesafede bakılması, genel bütçeden alevi inancına pay ayrılması, kamu alımlarında ayrımcılık yapılmaması, alevi inanç teşkilatının kurulmasını istiyoruz."

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç´da ?Kayseri´mizin bir özelliği ayrıştırmadan birleştirmeyi ön plana çıkaran bir yapıya sahibiz diyerek? şöyle konuştu.  ?Melikgazi Belediye başkanı olarak 4.  dönemdeyim. Bu tesisimizin temeli atılırken elbette kayıtsız kalamaz idik, onu kendimize dert edindik. Bundan sonraki süreçte de üzerimize belediye başkanı olarak düşen ne varsa yapmaya hazırız? dedi.

Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer´de 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından, alevisiyle, sünnisiyle birlikte nöbet tuttuk? diyerek, ?Şimdi burada birlik içerisinde açılışımızı gerçekleştiriyoruz? dedi.

    Vali Süleyman Kamçı´da ?Bizler alevi, sünni ayrımı yapmak istemiyoruz ama 15 Temmuz´dan beri  alevisiyle, sünnisiyle, lazı ile çerkesiyle millet olarak gösterdiğimiz bir olmayı her zaman göstermeliyiz? diyerek ?Birliğimiz daim olursa bir oluruz, diri oluruz bu millet 15 temmuz´da bunu gösterdi? değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Cem Evi´nin açılışı protokol mensuplarınca gerçekleştirildi. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı