KAYSERİ BÖYLE MİTİNG GÖRMEDİ

KAYSERİ BÖYLE MİTİNG GÖRMEDİ

Demokrasi ve Şehitler Mitingi 81 il ile birlikte Kayseri´de de yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 81 ilde aynı anda yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi´nde bu milletin hainlere teslim olmadığını ve olmayacağını söyledi. Başkan Çelik, vatandaşların partiler üstü gösterdiği birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

   81 il ile birlikte aynı anda Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergiz ve Sami Dedeoğlu, CHP Kayseri Milletvekili Coşkun Arık, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları, üniversite rektörleri, ilçe belediye başkanları, oda ve dernek başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.     

"TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE BİR MİLAT"

   "Erciyes´in eteklerinde vatan için, bayrak için, ezan için günlerce nöbet tutan sevgili hemşehrilerim" ifadeleriyle sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Alçakça planlanan ve gözlerini kırpmadan millete saldıran darbe girişimine, milletin iradesini gasp etmeye kalkışanlara pabuç bırakmadık" dedi. Milli iradeye sahip çıkıldığını ve hainlere teslim olunmadığını ifade eden Başkan Çelik, vatandaşlarımızın partiler üstü birlik ve beraberlik sergilediğine vurgu yaptı. 15-16 Temmuz tarihlerinin Türk demokrasi tarihinde bir milat olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Yüzyılın ihaneti tarihimize ikinci Vaka-i Hayriye olarak geçecektir. Bu kalkışma millet ve devlet olarak bir araya gelmemize vesile olmuştur. 15 Temmuz olayı başı felaket, ortası zafer ve selamet, sonu da kötülüklerden arınma oldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan´ın dik duruşu ve kararlılığı, sizlerin parti farkı gözetmeksizin meydanlara sahip çıkmanızla ve Rabbimizin yardımıyla zafere ulaştık" diye konuştu.

   Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda demokrasi nöbetlerindeki gayretli çalışmalarından dolayı ilçe belediyelerine, sivil toplum kuruluşlarına ve demokrasi neferleri olan Kayserililere teşekkür etti.

TÜM PARTİLER VE PARTİLİLER ALANDAYDI

   Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne farklı siyasi partilerin yönetici ve üyeleri de katıldı. Ayrımın kalktığı birlik ve beraberliği ön plana çıktığı mitingde siyasi parti il başkanları ve milletvekilleri de birer konuşma yaptı. MHP İl Başkanı Baki Ersoy bu tarihi güne tanıklık etmekten onur duyduğunu belirtirken CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, her görüşten insanın tek yürek meydanlara doldurmasının önemini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı. AK Parti Kayseri Milletvekillerinden Sami Dedeoğlu, 15 Temmuz destanı yazan bu milletle gelecek nesillerin gurur duyacağını belirtirken, İsmail Emrah Karayel, "Türkiye bölünmez, Türk Milleti eğilmez. Gelecek bin yıl bizimdir" diye konuştu.   İsmail Tamer ise "Hepimizin canı, kanı vatan için feda olsun. 21´inci asır Büyük Türk Milletinin asrı olacaktır" ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Çetin Arık da yaşanan bu sürecin cumhuriyet ve demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

   Mitingde konuşan Vali Süleyman Kamçı da, Kayseri´de bir araya gelen ve bu birlikteliği sağlayan siyasi partilere teşekkür etti. Vali Kamçı, "Onların birlikte olması bize de güç verir" dedi.

"FETÖ DENEN ADAM RESMEN ŞİZOFREN"

   Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında FETÖ terör örgütünün şeytani planlarını 40 yıldır yaptığını belirtti ve "Ancak bütün planların üzerinde Allah´ın bir planı olduğunu unuttular. Çünkü onlar Allah´tan uzaklaşmışlar. Çünkü onlar Müslümanlıktan uzaklaşmışlar. Çünkü onlar sizin iradeniz ve gücünüzü hesap etmemişler" diye konuştu. Bundan sonra da uyanık olmamız gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, "Bunların ömürleri yalan. Her tarafları takiyye. Böyle olunca yarın bir gün hangi ahlaksızın hangi taşın altından çıkacağı belirsiz. FETÖ denen adam resmen şizofren, resmen akıl hastası" dedi.

   Konuşmaların ardından Kayseri Cumhuriyet Meydanı´ndan İstanbul Yenikapı´daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi hep birlikte izlendi. Miting sonrasında ise siyasiler, idareciler ve yöneticiler toplu olarak halkı selamladı.

 

MİTİNGDE REKOR KIRILDI

Kayseri´deki Demokrasi ve Şehitler mitinginde katılım rekoru kırıldı. Büyükşehir Belediyesi´nin havadan yaptırdığı çekimler ve tespitler sonucu mitinge yaklaşık 250 bin kişinin katıldığı belirlendi.

   Kayseri´deki demokrasi nöbetlerinde en büyük kalabalık 17 Temmuz tarihinde Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelmiş ve yaklaşık 170 bin kişinin nöbete katıldığı tespit edilmişti. Bu rekor Demokrasi ve Şehitler Mitingi´nde kırıldı.

   Öğle saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı´na gelmeye başlayan halk akşam saat 17.00´den sonra adeta akın etti. Sıcak havanın da etkisiyle Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne geç gelenlerle birlikte saat 20.00´den itibaren Cumhuriyet Meydanı adeta doldu taştı. Büyükşehir Belediyesi´nce havadan yapılan çekimler ve bu çekimler doğrultusunda yapılan tespitlere göre Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne yaklaşık 250 bin kişi katıldı. Bu da Kayseri´deki her beş kişiden birisinin mitinge katıldığını gösteriyor. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor