KASKİ, yağmur suyu hattı imalatına hız verdi

KASKİ, yağmur suyu hattı imalatına hız verdi

Alt yapı daha modern hale getirilecek

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Talas İlçesi’nde yağmur suyu hatlarını kanalizasyon hatlarından ayırarak,  altyapıyı daha modern hale getirmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

KASKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapıları inşa etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Talas İlçesi’nde değişik bölgelerde yağmur suyu hatlarını kanalizasyon hatlarından ayırarak, altyapıyı rahatlatmaya yönelik çalışmalarını sürdüren KASKİ, Mevlana Mahallesi’nde de iki ayrı noktada imalat çalışması başlattı.

Özellikle bahar aylarında yoğun yağışlar ile birlikte oluşması muhtemel su taşkınlarının önüne geçebilmek için Zafer Bayburtluoğlu ve Mehmet Akif Ersoy Caddelerinde yeni nesil Ø500 milimetre çapında koruge borular ile hat imalatı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Projenin tamamlanması ile birlikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanırken, diğer yandan yağmur sularının yeraltı su kaynaklarına kazandırılarak ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak hem altyapı hem de üst yapıya büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:

“Sağlam altyapının sağlanmasında kaliteli hizmetin adresi olan ve yaptığı yatırımlar ile her geçen gün çıtayı yükselten KASKİ’miz, Kayseri’mizi dünya kenti yapma hedefimize katkı sağlamakta. Kaliteli ve sağlıklı içme suyuna erişim konusunda çok iyi noktada olduğumuzu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Bununla birlikte altyapı kavramına giren bütün hizmetleri eksiksiz şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Daha önce de Talas ilçemizde değişik bölgelerde yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Yağışlar sonrasında yağmur sularının herhangi bir sıkıntı yaşanmadan deşarjını sağlamak için bugün de yine iki önemli noktada çalışmalar gerçekleştiriliyor. Projede tamamlandığında zaten standartların üzerinde olan altyapımız çok daha iyi bir konuma gelecektir. Yatırımlarımız kentimizin her noktasında ihtiyaca göre devam edecek.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı