‘KARADUT BESTE YARIŞMASI’ SONUÇLARI DUYURULDU

‘KARADUT BESTE YARIŞMASI’ SONUÇLARI DUYURULDU

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Kayseri ve Talas temalı ‘Karadut Beste Yarışması’nda dereceye giren eserler Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı. Yarışmada birinciliği ‘Talas’ı Çok Seveceksin’ adlı eser elde etti.

Talas Musiki Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla sonuçları açıklayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 72 eserin değerlendirmeye alındığını ve bunlardan 9’unun mansiyon, 3’ünün de başarı ödülüne layık görüldüğünü belirtti.

Konuşmasına yarışmanın amacına değinerek başlayan Başkan Yalçın, Talas Belediyesi olarak kültür-sanat etkinliklerini her zaman ön plana çıkardıklarının altını çizdi ve sanatı desteklemeyi kendilerine bir görev saydıklarını ifade etti.

Amaçlarının Kayseri ve Talas’ın doğal güzelliklerini sanat yoluyla duyurmak olduğunu belirten Başkan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü “Kayseri ve Talas’ın güzelliklerini şiir ve müzik yoluyla duyurmak, bestecileri daha nitelikli eserler vermeye teşvik etmek ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla Kayseri temalı Türk sanat Müziği beste yarışması düzenledik.”

Yarışma jürisi üzerinde de duran Başkan Yalçın, jüri üyelerinin çok değerli ve Türk Sanat Müziği alanında usta sanatçılar olduğunun altını çizerek şunları kaydetti. “Bu eserleri değerlendirmek üzere başta çok değerli jüri heyetini teşkil ettirdik. Jüri heyetimiz, Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş, Zekai Tunca, Ali Şenozan, Alaeddin Pakyüz ve Tevfik Soyata Beylerden oluştu. Jüri üyelerimizin Türk Sanat Müziğine ve Kayseri’ye katkıları bizim için çok önemliydi, kendilerine teşekkür ediyorum.”

Başkan Yalçın yarışmada birinciliği Kopuz rumuzuyla katılan bestekarın “Talas’ı Çok Seveceksin’ adlı eserin elde ettiğini açıklarken; Akort rumuzuyla katılan “Kayseri Nicedir” adlı bestenin ikinci, üçüncülüğü ise Dağlar rumuzuyla “Kayserim Dağlarıyla Yaylasıyla” isimli eserin aldığını duyurdu.

Öte yandan değerlendirme sonucu mansiyon ödülüne layık görülen eserler de şu şekilde sırlandı “Mağrur” rumuzuyla “Erciyesi’n Nazlı Kızı”, “Derman” rumuzuyla “Doğar doğmaz aşık oldum”, “Sılam” rumuzuyla “Kendimi buldum memleketimde”, “Edalım” rumuzuyla “Erkilet’te gezerken”, “Kartal” rumuzuyla “Kayseri” şarkısı, “Gümüş” rumuzuyla “Gel de gör şu Talas’ı”, “Meftun” rumuzuyla “Bu ne güzelliktir”, “Katip” rumuzuyla “Kayserili olmak ayrıcalıktır” ve “Sevda” rumuzuyla “Gurbette ışıklar.”

 Talas Musiki Cemiyeti Koordinatörü ve Karadut Beste Yarışması Jüri üyesi Tanburi Tevfik Soyata yarışmaya dair yaptığı değerlendirmede Talaslı olduğunu belirterek yarışmayı ilk duyduğunda çok heyecanlandığını, böyle bir yarışmaya katkıda bulunmanın kendisini çok mutlu ettiğini vurguladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü