Kansere karşı büyük adım

Kansere karşı büyük adım

Talas Belediyesi tarafından sağlık sektörüne kazandırılan Gezici Kanser Tarama Aracı hizmete girdi. İmzalanan protokolle İl Sağlık Müdürlüğüne devri yapılan araçla, Talas kırsalında kanser taraması yapılarak hastalığın erken teşhisine imkan sağlanacak.

Talas Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen Gezici Kanser Tarama Aracı tanıtım toplantısı ve tahsis protokolü imza töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, kanserin dünyada artan bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını hatırlatıp, Türkiye’de her yıl 180 bin yeni kanser teşhisinin konulduğunu ifade eden Dr. Erşan, kanser türlerinin önemli bir kısmının önlenebilir olmasının konuya verilen değeri artırdığını kaydetti.                                                                 

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bir belediyeci olarak sağlığa katkı sağlamaktan mutlu olduklarına dikkat çekerek şunları kaydetti  “” Biz belediyeciyiz ama sağlık konusu herkesi ilgilendiren bir konu. Bu konuda neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde İlçe Sağlık ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün getirdiği bu projeye hemen destek sözü verdik. Bu araç amortisöründen direksiyonuna kadar dizayn edilmiş özel üretilmiş bir araç. Bundan böyle kırsal mahallelerimizde kanser taraması yapılacak. Derneğimiz de vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapacak. Sözlerimi Kanuni Sultan Süleyman’ın ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözüyle tamamlıyorum. Sağlık her şeyden önce gelir. Bu amaçla hazırladığımız aracı İl Sağlık Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyorum”                     

Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan arasında Gezici Kanser Tarama Aracının İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de şahit olarak protokole imza koydu.                                                      İmzaların ardından araç gezilerek görevlilerden bilgiler alındı.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”