Kadir Gecesi’nin bereketi bin aydan daha hayırlıdır

Kadir Gecesi’nin bereketi bin aydan daha hayırlıdır

Büyükkılıç: "Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin kıymetini bilelim"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “On bir ayın sultanı Ramazan’ın içerisindeki bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde günahlarımızdan arınmayı ve bu gecenin kadrini bilmemizi temenni ediyorum” dedi.

Mesajında, tüm Müslümanların Kadir Gecesi’ni tebrik eden Başkan Büyükkılıç, oruç ve sabır ile geçen Ramazan’ın sonunda, yapılan ibadetlerin ve gösterilen emeklerin adeta Kadir Gecesi ve bayram ile taçlandığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Oruç ve sabır ile geçen huzur ve arınma süreci olan Ramazan’ın sonunda adeta bu günleri taçlandıran Kadir Gecesi ve bayramımıza kavuşuyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olarak nitelendirilen Ramazan’ın sonunda Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlamasını ifade eden Kadir Gecesi, bizlere kulluğumuzu tazelemek adına önemli bir fırsat verirken, günahlarımızdan arınma noktasında da büyük bir imkân tanımaktadır. Oruç ve sabır ile geçen mübarek günlerin bir bakıma meyvesini aldığımız Kadir Gecemiz, Ramazan’ın sonunda bu mübarek ayı taçlandırarak bizlere ulaşmaktadır. O sebeple Kadir Gecemizin kadrini, kıymetini bilelim, bu geceden mümkün olduğu kadar istifade edelim diyor bu mübarek gecede başta şehitlerimiz olmak üzere bütün geçmişlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza ve tüm insanlığa esenlikler diliyorum.”

 

Başkan Palancıoğlu: “Kadir Gecesi’nin bereketi bin aydan daha hayırlıdır”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, tüm İslam âleminin ve Kayserililerin mübarek Kadir Gecesi’ni kutlayarak, bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni etti. Başkan Dr. Palancıoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir Gecesi feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındırıyor. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu mübarek gecede, tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Bir kez daha bu önemli gecenin rahmetinden faydalanmayı umut ederek tüm hemşerilerimin ve İslam âleminin Mübarek Kadir Gecesini tebrik ederim.”

 

Başkan Çolakbayrakdar: “Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğunu taşıyoruz”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kadir Gecesi mesajında şu ifadelere yer verdi:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Kuran-ı Kerim’in övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Mübarek Kadir gecesinin ölçüye sığmaz faziletlerinin bir kaynağı da bu gecede Kur-an’ın Peygamberimize nazil olmasıdır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, öncelikle ülkemizde, sonra tüm İslam Alemi ve insanlık için sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle maddi ve manevi sayısız güzelliklerin tadılacağı Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Başkan Yalçın'dan Kadir Gecesi mesajı

Başkan Yalçın, yayımladığı mesajda Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu dikkat çekerek; “İnsanlığın Kur’an-ı Kerim ile tanıştığı, bin aydan daha değerli olan Kadir Gecemiz kutlu, ibadetlerimiz makbul olsun” ifadelerine yer verdi. Başkan Yalçın, mesajında açılışı yapılacak Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi’ne de değinerek; “Bu gecenin anlam ve önemine uygun olarak Kayseri’de bir ilk olan Tıpkıbasım Mushaflar Kur’an-ı Kerim Sergisi’nin açılışını yapacağız. Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde açılacak sergide Hazreti Osman’ın okurken şehit olduğu Kur’an-ı Kerim’in tıpkıbasımı da olmak üzere çok sayıda müstesna eser bulunuyor. Bu anlamlı sergiyi, Kur’an’ın inmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi’nin gündüzünde açmanın heyecanını yaşıyoruz. Bütün hemşehrilerimizi de bu heyecana ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi