Kadın Sağlıkçılara ‘ambulans sürüş teknikleri’ eğitimi

Kadın Sağlıkçılara ‘ambulans sürüş teknikleri’ eğitimi

İlimizde görev yapan kadın 112 ambulans personeline, hastaların güvenliğini artırmaları ve daha etkin sağlık hizmeti sunmaları amacıyla ambulans sürüş teknikleri eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nce düzenlenen eğitime, ambulanslarda görevli 16 kadın personel katıldı. 4 gün süren eğitimde kursiyerlere sürüşe hazırlık ve ambulanslarda siren kullanımı hakkında bilgiler verilerek, ileri sürüş teknikleri teorik ve pratik olarak gösterildi.

Eğitim hakkında bilgiler veren  İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Biçer eğitime 16 kadın kursiyerin  iştirak ettiği vurgulayarak şunları kaydetti  “6 eğitmen ve 16 kadın kursiyerin katıldığı ambulans sürüş teknikleri eğitimimizin son günündeyiz. 4 gün süren eğitimimizin diğer eğitimlerimizden farkı sadece kadın personelimize yönelik olması. Burada amacımız karşımıza çıkabilecek her türlü zorlukta erkek ve kadın personelimizin bir bütün olarak beraber hareket edebilmesini sağlamak. Bu anlamda eğitime katkısı olan tüm eğitmenlere teşekkür ediyor kursiyerlerimize de başarılar diliyorum”

Mesleğe 2004 yılında başladığını belirten kursiyer Hacer Gökbulut’da kursun çok güzel geçtiğinin altını çizerek şöyle konuştu “Acil Tıp Teknisyeniyim, 112’nin birçok bölümünde çalıştım. Meslek hayatıma hastane ile başladım. Sonrasında birçok farklı acil sağlık istasyonda görev aldım. Görevimin getirdiği her şeyi yapmaya çalıştım. Bu eğitime, bu işte bende varım neden bayanlardan da ambulans şoförü olmasın düşüncesiyle katıldım. Şu an çok da mutluyum. Eğitimimiz çok güzel geçiyor”


Haber Kaynak : İHA

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı