Jandarma’dan çiftçilere bin adet reflektör

Jandarma’dan çiftçilere bin adet reflektör

İl Jandarma Komutanlığı, Kayseri Şeker’in desteği ile traktör kazalarını önlemek amacıyla çiftçilere ECE-R 69 standartlarına uygun bin adet reflektör dağıttı.

Güneşli eski Jandarma Karakolu’nda gerçekleştirilen reflektör dağıtım törenine  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve çiftçiler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte  İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Ender Kılıç, traktörlerde kullanılan koruma çerçevesi, devrilmeye karşı alınacak tedbirler ve reflektör ile ilgili bilgiler verdi.                                                                                        

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit’de traktör kazalarının çok olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti  “Bende bir çiftçi çocuğuyum. Köyde yetiştim ve çocukluğumda çok pancar çapaladım. Traktör o zamanlarda bu kadar yaygın değildi. Traktör kazaları çok olur. Özellikle dengesiz bir alet olduğu için korunma demiri çok önemlidir. Milyonlarca para traktöre veriliyor ama hayatı kurtaracak olan o demir parçası alınmıyor. Reflektör de traktörü kullanan için o kadar önemli gözükmese de karayolunda seyrederken arkadan gelen araçların traktörü fark etmesi için çok önemlidir. Gönül ister ki sinyalizasyon sistemi de römorkların tamamına takılabilsin ve uyarı ışıkları olabilsin. Bunlar ideali ama en azından karayolunda seyreden insanların can güvenliği için reflektör takma konusunda arkadaşlarımız bir girişimde bulundular. Kayseri Şeker Fabrikamızda bu konuda bize destek sağladılar. En azından bir adım bir adımdır. Bir yerden başlamak gerekiyordu. Sonraki adımlarda inşallah başkanlarımızın da desteği ile farklı etkinliklerde bir araya geliriz”

Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise hasadın başlayacağı bu dönemde traktörlerin gece de faaliyet yürüteceği düşünüldüğünde çok büyük önem arz ettiğinin altını çizip şöyle konuştu  “Bu etkinliği değerli ve anlamlı buluyoruz. Çiftçinin malının ve canını korumak amaçlı bir faaliyettir. Reflektör deyip geçmemek lazım. Küçük bir alet olarak değerlendirmeyelim. Özellikle hasadın başlayacağı bu dönemde traktörlerin gece de faaliyet yürüteceğinizi düşünecek olursak, çok önem arz ediyor. Türk ordu literatüründe bir deyim vardır. “Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir kahramanı, bir kahraman bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi” kurtarır denir. Bu anlamda değerlendirmek gerekiyor. Hafife almamak gerekir. Reflektör de bu deyim içerisinde bir mıh mesafesinde bir olaydır. Allah kaza bela vermesin”                                                                    

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin  traktör römorklarına reflektör takması ile  töreni noktalandı.                                                                                       

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı