İNCESU’DAKİ TARİHİ KİLİSE RESTORE EDİLECEK

İNCESU’DAKİ TARİHİ KİLİSE RESTORE EDİLECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek arasında İncesu Kent Müzesi çalışmaları kapsamında ilçede bulunan tarihi Aziz Eusthatios Kilisesi’nin restorasyonu için protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında, İncesu ilçesi Yenicamii Mahallesi'nde korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli, mülkiyeti İncesu Belediyesi'ne ait kilisenin restorasyonu ve işlevlendirilmesi için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İncesu Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.                   

İmza protokol töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç uyum kültürü ile çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu “Değerli başkanımız, her zamanki uyumlu, bizlerle birlikte, ilçesine, şehrine, insanına hizmet etmeyi sevda bilen, ibadet olarak bilen anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Uyumlu kültürü ile İncesu’muza hizmetler, güzel çalışmalar ortaya çıkarıyor, İncesu adeta gelişiyor, güzelleşiyor. Hemen şehrimizin yanı başında olması, oradaki organize sanayimizin bugün için aranılan ve gelişen bir bölge olması, Devlet Demir Yolları’mızın yanı başında olması, geçmişte rahmetli Erbakan hocanın Taksan diye bilinen takım tezgâhlar sanayinin etrafında kümelenmiş olması gibi güzel endüstriyel gelişmelerin yanında üzümleri ile en önemlisi mütevazı gönül insanlarıyla bizim olmazsa olmazımız olan İncesu’muza en büyük desteği vermek bizim görevimizdir.”

 İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek’ de imza töreninde yaptığı konuşmada Başkan Büyükkılıç’a desteklerinden dolayı şükranlarını sunup sadece kilise restorasyonu değil, İncesu’daki tarih ve turizm destinasyonunun bir kısmını oluşturan bir yapının restorasyonu söz konusu olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti  “Esas itibariyle Örenşehir’de başlayan, yıllardır gün yüzüne çıkmayı bekleyen mozaiklerin gün yüzüne çıkması için Büyükşehir Belediyemiz tarafından bütün adımlar atılmış, bunun ikinci etabı olan kilisemizin restorasyonu da Büyükşehir Belediyemiz ve Memduh Başkanımız tarafından yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun, bu konuda bizlere destek oldu. İncesu’daki bu turizm destinasyonunun oluşmasında büyük katkıda bulundu. Teşekkür ediyoruz, sağ olsun, var olsun.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü