İL HIFZISSIHHA KURULU YKS’YE ÖZEL TEDBİRLER ALDI

İL HIFZISSIHHA KURULU YKS’YE ÖZEL TEDBİRLER ALDI

İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Şehmus Günaydın başkanlığında toplanarak 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın huzur içinde tamamlanabilmesi ve adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bir dizi kararlar aldılar.

Vali Şehmus Günaydın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın huzur içinde tamamlanabilmesi ve adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için aşağıda ki kararları aldı.

1.     Sınava girecek adayların acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri, 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00­17.00 saatleri arasında, 27 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00­15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

2.     Sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki yakınlarının, YKS sınavına katılm sağlamak üzere özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatleri için seyahat izin belgesi aranmayacak ve yapılacak denetimlerde belirtilen kişilerin görev belgesi veya aday giriş belgesini ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

3.     Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 27 Haziran 2021 Pazar günü, sınav görevlileri ve sınava girecek adaylar ile beraberindeki yakınları sabah 05.00­ akşam 19.00 saatleri arasında durumlarını belgelendirmek kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklardır.

4.     27 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler ve fotoğrafçılar kimlik kartı için gerekli olan fotoğrafın temini amacıyla sabah 07.00­ akşam 18.00 saatleri arasında açık olabileceklerdir. Bu yerlerde çalışanlar da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

5.     Sınava girecek öğrenciler ile yakınları ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir valiliğimiz ve kaymakamlıklarımızın koordinasyonunda başta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alınacaktır.

6.     Valiliğimiz ve Kaymakamlarımızca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacaktır. Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve diğer gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecektir.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor