İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN

EBELERE ?DOĞUMA GÜNCEL BAKIŞ´ EĞİTİMİ?

İl Sağlık Müdürlüğü ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilimiz kamu hastanelerinde görev yapan ebelere yönelik olarak tertiplenen ?Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış´ eğitiminde ebelik mesleğinin önemi, ebelik mesleğinin felsefesi, etik yaklaşımlar, normal doğumun anne ve bebeğin sağlığına katkıları, doğum eylemi, doğum eyleminde ebenin rolü, ebelik uygulamaları, doğum sırasında nefes ve beden egzersizleri, doğum pozisyonları ve doğum sonrası bakım konularında katılımcılara bilgi verildi?

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda yapılan eğitimde, kursiyerlere Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde görevli Öğretim Görevlileri tarafından ilimiz kamu hastanelerinde görev yapan ebelere; ebelik mesleğinin önemi, ebelik mesleğinin felsefesi, etik yaklaşımlar, normal doğumun anne ve bebeğin sağlığına katkıları, doğum eylemi, doğum eyleminde ebenin rolü, ebelik uygulamaları, doğum sırasında nefes ve beden egzersizleri, doğum pozisyonları ve doğum sonrası bakım konularında bilgiler verildi.

5 gün süren eğitimin sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; "Ebelik mesleği insanlık tarihi kadar eski bir meslek. Kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz" diyerek kursiyerler ile eğitimin değerlendirmesini yaptı?

Doç.Dr. Benli daha sonra ?Ebelik´ mesleği ve güncelleme eğitimlerinin gerekliliği hakkında fikir alışverişinde bulunarak eğitim süresince desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet Üniversitesi Ebelik Bölümü hocalarına şükranlarını sundu?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Burcu Yurtsal ise değerlendirmesinde "Kayseri´deki Ebelerle buluştuk. Doğumda güncel yaklaşımlarla ebelerin normal doğumlara ne gibi katkılarının olabileceğini ve bu doğumlar ile beraber anne yeni doğan sağlık oranlarını yükselterek ülkemizin gelişmişlik ve ekonomik düzeyine nasıl katkıda bulunabileceğimiz konularını ele aldık. Eğitimimiz bu gün itibariyle 5 gün sürdü. Buradan Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden eğitime katılan tüm öğretim üyesi hocalarıma teşekkür ediyorum. Yoğun mesaileri ile beraber buradaki eğitimi tamamladılar. Ebeliğin daha güçlü yarınlarında daha iyi birliktelikler ile yeniden Kayseri´de olmayı temenni ediyor" ifadesini kullandı?

Konuşmaların ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden gelen eğitmenlere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi, kursiyerlere de katılım sertifikaları verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı