İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ´NDEN

OBEZ AMBULANSI?

Aşırı kiloları nedeniyle sağlık tesislerine gelemeyen hastaların derdine, obez ambulansı çözüm oluyor? İl Sağlık Müdürlüne bağlı 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde yer alan 2 adet yoğun bakım ambulansı ihtiyaç halinde devreye sokulurken geçtiğimiz günlerde yaklaşık 20 yıldır obezite ve bağlı rahatsızlıklarla mücadele veren 58 yaşındaki Zülfiye U. İsimli vatandaşın şehir hastanesine nakli bu ambulansla sağlandı?

Sağlık Bakanlığı tarafından 2013 yılında Kayseri´ye tahsis edilen Obez Ambulansı, 120 kg ve üstü hastaların nakilleri için kullanılırken özel donanımlı sedyesi ve hastalara göre tasarlanan müdahale setleri ile de hem obez hastalara hem de sağlık personeline büyük kolaylıklar sağlıyor?

İl Sağlık Müdürlüne bağlı 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde yer alan 2 adet yoğun bakım ambulansı ihtiyaç halinde devreye sokulurken 12 Kasım 2018 tarihinde evinde rahatsızlanan 58 yaşındaki Zülfiye U. İsimli vatandaş 112´yi aradı. Arama sırasında aşırı kilolu olduğu öğrenilen hasta, 112 tarafından yönlendirilen özel donanımlı obez ambulansı ile evinden alınarak tedavi için Şehir Hastanesine nakledildi.

Nakil işleminin ardından konuşan hasta yakını, yaklaşık 20 yıldır obezite ve bağlı rahatsızlıklarla savaştıklarını ve öncesinde hastaneye giderken birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, ?Obes Ambulansı hizmeti sayesinde hastamız sıkıntısız bir şekilde hastaneye nakil edildi. Verilen bu güzel hizmetten dolayı Sağlık Bakanlığına, Kayseri Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Ekiplerine ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Aradığımızda Evde sağlık ekipleri de eve gelerek muayenesini yapıp ihtiyacımızı gideriyorlar. Telefon açtık 15 dakika içinde geldiler hastamızı buraya getirip servise yatırdılar. Verilen hizmetten çok memnunuz herkese tekrar teşekkür ederim? değerlendirmesinde bulundu?

İl Sağlık Müdürlüne bağlı 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde 2 adet geniş ebatlı yoğun bakım ambulansı mevcut olup vatandaşlara hizmet için ihtiyaç halinde kullanılıyor?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı