İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI

ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Tüberküloz ve Aşı Programları Birimi tarafından yürütülen verem eğitimi ve propaganda haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Verem Savaş Derneği ile okullarda ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni 07.02.2018 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Ödül törenine, İl Sağlık Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, Başkan Yardımcıları Dr. Burhan Akin, Hacı Bedir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, Verem Savaş Derneği Başkanı İsmet Ekinci, ilimiz sağlık idarecileri, dereceye giren öğrenci, öğretmen ve veliler katılmıştır.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, Dernek Başkanı İsmet Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı ve İl Sağlık Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli´nin konuşması ile devam etmiştir.

İl Sağlık Müdürümüz Benli konuşmasında; ?Verem insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen halen tüm dünyada ve ülkemizde bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır. Bu nedenle ülkemizde verem hastalığı ile ilgili olarak toplumun bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda haftası olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda ilimizde de Verem Eğitim ve Propaganda Haftasında çeşitli faaliyetler düzenledik. İlk olarak Verem Savaş Biriminde Sağlık yöneticileri ve personeli ile haftanın açılışını gerçekleştirdik. Hafta boyunca etkinliklerimiz tv programları, hastane ziyaretleri, tanıtım stantları, okul eğitimleri ve okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalar ile devam etti.

Etkinlikler kapsamında Verem Haftası münasebetiyle paydaşlarımızla okullarda ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek için bugün burada bir araya geldik.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize, onları yetiştirmede emeği gecen öğretmenler ve velilerine, Verem Haftası münasebetiyle maddi manevi desteğini esirgemeyen Verem Savaş Derneğine ayrı ayrı teşekkür ederim.

İlimizde verem hastalığını kontrol etmek için tüm sağlık çalışanları özveri ile çalışmakta ve emeğini esirgememektedir.

Düzenlemiş olduğumuz yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizin artık okullarında verem tanıtımı için birer elçi görevi üstleneceklerine inanıyorum. Bundan sonra siz öğrenciler bizim okullarda gönüllü temsilcilerimizsiniz. Bu hastalıkla hep birlikte mücadele edeceğiz?. dedi.

Müncübe Cıngıllıoğlu Ortaokulu öğrencilerinin kısa bir tiyatro gösterisinden sonra Verem Haftası münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin ödül törenine geçilmiştir.

İlkokul resim dalında birinci olan İncesu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinden Bengisu Reyyan, Ortaokul şiir dalında birinci olan Yeşilhisar Hızır İlyas Ortaokulu öğrencilerinden Ozan Onur, Lise kompozisyon dalında birinci olan Pınarbaşı Mesleki Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinden Gürkan Aktürk ve dereceye giren diğer öğrencilere ödülleri takdim edilmiştir. 

Sevinçleri ve memnuniyetleri gözlerinden okunan öğrenci, öğretmen ve veliler böyle bir organizasyondan duydukları memnuniyetleri dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletmişlerdir. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı