İhracat rakamları yükselişini sürdürüyor

İhracat rakamları yükselişini sürdürüyor

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs Ayı İhracat rakamlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre gerek ülkemiz, gerek ise ilimizde ihracat rakamlarındaki yükseliş trendi devam ederken Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci yaptıkları değerlendirmede sanayicilerimizin her türlü zorluğa rağmen, üretim ve ihracat rekorlarıyla bir kez daha ‘Türk Ekonomisi’nin belkemiği olduğunu ispatladığını vurgulayıp; şükranlarını sundular.

Türkiye İstatistik Kurumu – TÜİK  Mayıs Ayı İhracat rakamlarını açıkladı. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy Mayıs ayı verilerine yönelik yaptığı yazılı değerlendirmede  ilimizden gerçekleştirilen 305 milyon 538 bin dolarlık ihracatın, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 22 arttığına dikkat çekip “Türkiye ve Kayseri ekonomimiz  ihracat öncülüğünde, büyümeye ve yükselmeye devam edecek. Bize düşen edindiğimiz bu kazanımları, katma değerli ihracatla süsleyerek sürdürülebilir bir şekilde yarınlara taşımaktır. Tüm ihracatçı üyelerimizi elde ettikleri bu başarıdan dolayı yürekten kutluyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Gülsoy açıklamasının devamında  ihracattaki olumlu gidişatın yarınlarımıza umut olduğunun altını çizip “Üretim ve imalatta katma değerimizi artırarak ihracatta koymuş olduğumuz hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum. 2022 yılı için 4 milyar doları geçmeyi hedeflerken 2023 yılı için şehrimize 5 milyar dolarlık bir hedef koyduk. İnşallah hedeflerimizi yakalayacağız” şeklinde konuştu.

TÜİK 2022 yılı Mayıs ayı ihracat verilerini değerlendiren bir diğer isim Kayseri Sanayi Odası  Başkanı Mehmet Büyüksimitci’de  Mayıs ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, kablo ve metal ürünler geldiğini;  ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ise Almanya, ABD ve Irak'ın ilk üç sırayı aldığını belirtip;  tüm dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Kayseri olarak ihracatta iyi bir ivme yakalandığına dikkat çekerek “ Kayserimizin bir özelliği de biz ihracatımızın yarısı kadar ithalat yapıyoruz. Yani ülkemize döviz katkısı yapan, artı değer üreten bir iliz. Sanayicilerimiz her türlü zorluğa rağmen, üretim ve ihracat rekorlarıyla bir kez daha Türk ekonomisinin belkemiği olduğunu ispatlamış oldu. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları