?HER ZAMAN ZULÜM GÖRENİN YANINDA OLDUK?

?HER ZAMAN ZULÜM GÖRENİN YANINDA OLDUK?

BAŞKAN ÇELİK, DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ VESİLESİYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI.

Mazlumder Kayseri Şubesi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Başkan Çelik, ülkemizin tarih boyunca zulüm gören insanların yanında olduğunu belirterek, Kudüs için yapılanların da buna bir örnek olduğunu söyledi.

Mazlumder Kayseri Şubesi Yönetiminin ziyaretinde konuşan Şube Başkanı Ahmet Taş insan hakları ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle hafta boyunca gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda 16 Aralık Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda saat 19.00´da ?İnsan Hakları ve Kudüs? konulu bir konferans düzenleyeceklerini dile getiren Taş, Başkan Çelik´i konferansa davet etti. Ahmet Taş, hafta sonu ayrıca geçen yıl 17 Aralık´ta yaşadığımız hain saldırıdaki şahitlerimizi anacaklarını Cumhuriyet Meydanı´nda da Kudüs´le ilgili basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Türkiye´nin Kudüs´te öncü rol üstlendiğini vurgulayarak, ?Bugüne kadar nerede zulüm gören halk varsa biz o zulmün sonlandırılması için yanlarında olduk. Kudüs´te de olan bitenler hiçbirimizin içine sinmiyor. 15 Temmuz´da nasıl ki her şey hayrına döndüyse, bu olay da Vaka-i Hayriye olur inşallah. Tüm Müslüman ülkelerin uyanışına vesile olur. Zaten halklarda bir bilinç vardı. İslam İş birliği Teşkilatı´nın aldığı kararla bu birlikteliği tüm dünyaya göstermiş olduk. Gönül isterdi ki Suudi Arabistan ve Mısır da bu işin içinde olsaydı. Duamız o ülkelerin yönetenlerinin de bu bilince sahip olması içindir. Dünya´ya birlik olduğunuzu gösterdiğiniz zaman güçlü oluyorsunuz. Yoksa yaptıkları parçala ve yönet mantığı. İnşallah Kudüs olayı Dünya Müslümanlarının bilinçlenmesine vesile olur? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Büyükşehir KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Hüseyin Akay’ın acı günü

Bakan Kacır Cuma günü Kayserili işadamlarıyla buluşacak

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"