HAYIRSEVERLERİN KUR´AN KURSU HİZMETE AÇILDI

HAYIRSEVERLERİN KUR´AN KURSU HİZMETE AÇILDI

Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından Hayırseverler Ali Osman Korkmaz, Osman Korkmaz, Kadir Korkmaz, İsmail Sızırlıoğlu ve Mahmut Kılıç´ın katkılarıyla Hasanarpa Mahallesi´nde yaptırılan Kur´an Kursu´nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, ?2017 yılı içerisinde Hasanarpa Mahallemizde yapımı tamamlanan camimizin açılışı için yine burada idik. Güzel ve mahallemize hitap eden bir cami. Şimdi de ihtiyaç olan Kur´an Kursumuzun açılışını yapacağız. Öncelikle bu Kur´an kursumuzun inşaatını yapan, yardım eden ve en önemli katkıyı sağlayan Ali Osman Korkmaz amcamıza teşekkür ediyorum. Yine katkı sağlayan İsmail Sızırlıoğlu, Kadir Korkmaz, Mahmut Kınış ve Osman Korkmaz; Yüce Mevla´dan her bir hayırseverimizin mizanına bu hayırlarının karşılığını koymasını, kat be kat fazlasını vermesini temenni ediyorum.? diyerek sözlerini tamamladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri´yi hayırseverler şehri olarak niteleyerek; ?Kayseri´mizin her bir köşesinde hayırseverlerimizin emeği var. Hayırseverliğiyle anılan ilimiz, birçok şehre örnek olmuştur. Bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Rabbim sayılarını artırsın diye de dua ediyorum. Burada Kur´an Kursu inşaatına katkı sağlayan hayırseverlerimizin Allah hayırlarını kabul etsin. Buralar gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız ve erkeklerimiz için bir eğitim yuvasıdır. Kur´an-ı Kerim´i daha iyi anlamamız için Kur´an kursunda öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum. Bunun için bilgiyi kaynağından doğru şekilde öğrenmek son derece önemlidir. Gençlerimiz ve çocuklarımız, daha donanımlı bireyler olarak yetişmeleri noktasında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgileri buralarda öğrenecekler. Kocasinan Belediyesi olarak eğitimin her alanında okul, cami ve Kur´an Kursu gibi yerlere hukukun bize yetki verdiği ölçüde elimizden geldiğince destek oluyoruz. Bizler biliyoruz ki; yaptığımız işler insanımızın hayatına değer katacak hizmetlerdir. Bu noktada bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da elimizden ne geliyorsa çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.? diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz Sayın Güven ve Başkan Sayın Çolakbayrakdar tarafından hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi. Kurdele kesiminin ardından protokol ve davetlilerin, Kur´an Kursu´nu gezmesiyle program sona erdi.

Açılış törenine, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven´in yanı sıra Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri, Kocasinan İlçe Müftü Vekili ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, hayırseverlerin aileleri, bölge sakinleri ve davetliler katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı