Havacılık ve Uzay teknolojileri sempozyumu

Havacılık ve Uzay teknolojileri sempozyumu

Erciyes Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşen AEROEX 2022 Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Sempozyumunda bölgedeki yatırımcı ve sanayicinin gündemine havacılık sektörünü yerleştirmek ve ulusal ve uluslararası boyuttaki firmalara Kayseri ve bölgesindeki potansiyeli tanıtabilmenin yolları arandı

Erciyes Teknopark ev sahipliğinde Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile çok sayıda öğrenci katıldı.               

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren  Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış amaçlarının Havacılık ve Uzay Teknolojileri Ar-Ge proje organizasyonu ile hem bölgedeki yatırımcı ve sanayicinin gündemine havacılık sektörünü yerleştirmek hem de ulusal ve uluslararası boyuttaki firmalara Kayseri ve bölgesindeki potansiyeli tanıtabilmek olduğunu vurguladı.                             

Kayseri’nin havacılıkta geçmişten gelen bir tecrübeye sahip olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç şöyle konuştu “Bugün şehrimizin geçmişinde önemli bir yer tutan havacılık sektörünü konu alan Aeroex 2022 Havacılık ve Uzay Teknoloji Sempozyumunda bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Şehrimizin ilk havacılık sektörü ile tanışması bundan yaklaşık 96 yıl öncesine dayanmaktadır. 6 Ekim 1926 tarihinde şehrimizde açılan Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketi (TOMTAŞ) ve sonrasındaki ismi ile Kayseri Tayyare Fabrikası (KTF) geçmişte onlarca uçağı imal ederek Türk Hava Kuvvetlerine teslim etmiştir. Geçmişten gelen tecrübesi ile bugün faaliyetlerine İkinci Hava İkmal Bakım Merkez komutanlığı olarak devam eden tesislerimiz geçmişte olduğu gibi bugünde Türk Hava Kuvvetlerimize hizmet vermeye devam ediyor. Sivil hava araçlarının kullanımı ve yaygınlığı her geçen gün artıyor. Covid-19 pandemisi süresince sivil havacılık sektördeki daralmalara rağmen sektörün hızlıca toparlandığını görüyoruz. Askeri havacılık alanında ise ülkelerin eskiyen konvansiyonel filolarının yeni nesil savaş uçakları ve İnsansız hava araçları ile güncellendiğini görüyoruz. Ülkemizin önde gelen havacılık şirketlerinden TUSAŞ ve Baykar gibi şirketlerimiz bugün yalnızca ülkemize değil global olarak havacılık sektörüne hizmet verdiğini görmekten gurur duyuyoruz. ”                   

TUSAŞ Akademi Başkanı Ahmet Pınarbaşı’ da üretilen ürünleri gerçekleştirdiği sunumla tanıtıp şunları kaydetti  “TUSAŞ olarak şu anda 12 bin personelimiz var ve bunların yaklaşık 5 bini mühendis, 5 bini de teknisyen. Çok değişik ürünler üretiyoruz o yüzden üretim faaliyetlerimiz için teknisyene ihtiyacımız var. Bu yüzden de çalışanlarımızın yarısı teknisyen ve mühendisler. Burada öğrenci arkadaşlarımız var. Aklınıza havacılık deyince sadece havacılık mühendisleri gelmesin. Bizim çalışanlarımızın büyük çoğunluğu makine mühendisi. Mühendislik dallarının hemen hemen hepsi bizim şirketimizde çalışan değerli arkadaşlarımız. Birçok değişik alandaki arkadaşlarımız TUSAŞ’ta istihdam ediliyor çünkü çok fazla ürün yelpazemiz var. TUSAŞ olarak bizim hedefimiz tamamen yerli ve milli ürünler üretip, dışarıya satışları gerçekleştirmek. Büyük bir ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz. Yıldan yıla çok daha iyiye gidiyoruz ve yerlilik ve millilik oranımız da gittikçe artıyor. Kayseri’de bir firma ile alt sistemler üzerine 3-4 milyon Dolar civarında bir sözleşme imzaladık. Kayseri’de böyle bir şirketimiz var ve 6-7 tane parçamızı burada üretecek. İnşallah bu sayının artmasını umuyoruz”  

Konuşmaların ardından ERÜ Rektörü Mustafa Çalış tarafından TUSAŞ Akademi Başkanı Ahmet Pınarbaşı’na teşekkür plaketi takdim edildi.             

 

 

Kaçak Avcılar’a suçüstü

112 Acil Çağrı Merkezine gelen yasa dışı av yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçen Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, yasa dışı avlanan 3 kişiyi suçüstü yakaladı.

Av sezonunun kapalı olmasına ve hayvanların üreme dönemlerine aldırış etmeden avlanan 3 kişi, herhangi bir canlıya zarar vermeden Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince Hürmetçi Sazlığı Sulak Alanı mevkiinde suçüstü  yakalandılar. 

İlgililer hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten kişi başı 5 bin TL olmak üzere toplam 15 bin TL idari para cezası uygulandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi