Hava Kalitesi’ni artırmak için ortak proje

Hava Kalitesi’ni artırmak için ortak proje

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Kalitesi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan hava kalitesi iyileştirme projesi görüşüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca  yürütülen Hava Kalitesi İyileştirme Projesi çerçevesinde Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Kalitesi Daire Başkanı İrde Çetintürk Gürtepe başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, kentte hava kalitesini iyileştirme projesi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’nca planlanan bireysel ısınmada çevreci yakıt kullanımı projesine ilişkin değerlendirme toplantısı da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, Kayseri hava kalitesinin iyileştirilmesi için bir proje sundu. Bu çerçevede sıkıntılı görülen mahallelerde toplam 4 bin 500 adet konutun doğal gaza geçirilmesi için hibe başvurusunda bulunuldu.

Ziyaret çerçevesinde gerçekleşen toplantıda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Buket Ergin, hem Başkan Büyükkılıç’a hem de heyete projenin detayları hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantı sonrası heyet üyeleri ile birlikte bireysel ısınmanın yoğun olduğu mahalleler ziyaret edildi. Saha ziyaretleri ile bireysel ısınmada tercih edilen yakıtlara ilişkin mevcut durum tespitleri yapılırken; ortak yürütülecek hava kalitesi iyileştirme projesi ile ilimizde ısınma amaçlı katı yakıt kullanım oranının düşürülmesi ve alternatif çevreci yakıtlara yönlendirilerek, hava kalitesinin iyileştirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti