Hacılar Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine üye oldu

Hacılar Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine üye oldu

Hacılar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. 2022 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda  alınan kararlar oy birliğiyle kabul edilirken; uluslararası tarım şehirleri birliğine üyeliği de karara bağlandı.

Hacılar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 12 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya başkanlık eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, alınan kararların Hacılar ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.                                                 

Toplantının açılışında konuşan Başkan Özdoğan şu bilgileri paylaştı  “İlçemizde güzel bir açılışa daha şahitlik ettik. Rahmetli Halit Özkaya Ağabeyimizin kıymetli eşi ve kıymetli çocukları ile belediyemiz işbirliği ile yaptırılan ve işletmesi de Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak olan Halit Özkaya Kütüphanemizin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanımız ve protokolümüzün katılımıyla yaptık. Bin 200 metrekarelik bir kütüphanede 25 bin fiziki kitap, 22 bin dijital kitap ve 3 bin de sesli kitap olmak üzere son derece modern, son derece konforlu bir kütüphaneyi ilçemize kazandırmış olduk. Gençlerimiz Ramazan ayı boyunca 09:00 ile 18:00 saatleri arasında, Ramazan’dan sonra da 09:00 ile 22:00’ye kadar buradan yararlanabilecek. Ayrıca çay ve çorba ikramları da mevcut olacak. Ben buradan Halit Özkaya Ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhu şad olsun. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Burada yetişecek evlatlarımızın da gençlerimizin de vatanımıza Rabbim güzel hizmetler yapmalarını da nasip etsin inşallah. Bayramdan sonra da inşallah açılışlarımız devam edecek. Bu manada yenilenen ve modern bir hale getirilen kapalı spor salonumuz, ilçemizin hafızası olacak Kent Müzemiz ve kuran kursumuzun da açılışını yapacağız. Hükümet binamız da inşallah bu yaz sonuna kadar tamamlanmış olacak. Baharla birlikte rutin faaliyetlerimize devam edeceğiz. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum”   

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesinde Belediye Encümen Üye Seçimi yapıldı. Yapılan oylamada encümen üyeliklerine Ahmet Bostancı ve Bekir Tuğrul seçildi.

Gündemin ikinci maddesinde İmar Komisyonu Üye Seçimi yapıldı. Yapılan seçimde üyeliklere Fazilet Kahraman, Yusuf Özkaya ve Yasin Mutlu seçildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu Üye Seçimi yapıldı. Komisyon üyeliklerine Ömer Pınar, Yusuf Hakan Özdemir ve Mustafa Gürbüz seçildi. 

Gündemin dördüncü maddesinde Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üye Seçimi gerçekleştirildi. Üyeliklere Ahmet Gengeç, Mustafa Gürbüz ve Bekir Tuğrul seçildi.

Gündemin beşinci maddesinde 2022 yılı faaliyet raporu okunarak müzakere edilip oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündemin altıncı maddesinde denetim komisyon raporu görüşülerek meclisin bilgisine sunuldu. 

Gündemin diğer maddelerinde ise Hacılar Belediyesi’nin Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne üye ve Kahramanmaraş İlinin Elbistan İlçesi ile Kardeş Şehir olmasına karar verilirken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 14.03.2023 tarih 7115, 15.03.2023 tarih 7148, 28.03.2023 tarih 7325 ile 03. 04. 2023 tarih ve 7400 saylı müzekkereleri görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, meclis toplantısının sonunda alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.                         

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”