Gurbetçiler Kayseri’ye hayran kaldı

Gurbetçiler Kayseri’ye hayran kaldı

Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması etkinliği tüm hızıyla sürereken; Hollanda, Almanya ve Belçika gibi ülkelerden ilimize gelen Kayserili, Sivaslı, Ordulu ve Gaziantepli vatandaşlar etkinliğin hayata geçmesinde emeği geçenlere şükranlarını sundular.

Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Avrupa Kayserililer Birliği iş birliğinde düzenlenen Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması, büyük bir coşkuyla sürüyor.                                                                                        

Hollanda’dan gelen Tülay Şahin, Kayseri’de baba evini ziyaret ettiğini belirterek, Avrupalı Türkler Kayseri Buluşması etkinliğinin, kaynaşmak için çok güzel bir çalışma olduğunu, böyle bir uygulamadan ziyadesi ile memnun kaldıklarını vurguladı.                                             

10 gün önce Almanya’dan gelen Selma Uyan’da “Ailemi ziyarete geldim, hem ziyaret hem de ticaret için geldim. Sık sık geliyorum. Kayseri’yi çok seviyorum” dedi ve ekledi “Almanya da güzel ama vatanım gibi de olmuyor, nereye gidersem gideyim burayı özlüyor ve geliyorum. Kayseri’ye her geldiğimde daha farklı şeylerle karşılaşıyorum, çok da memnunum. Her sene daha farklı ve olumlu yönde şeyler görüyorum. Çok hoşuma gidiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ediyorum”              

Belçika’dan gelen Felahiyeli Şerafettin Atsız, 1979 yılında Avrupa’ya turist olarak gittiğini, daha sonra orada kaldığını belirterek şunları kaydetti  “Kayseri bizim yurdumuz, vatanımız, toprağımız, her sene geliyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi böyle bir organizeyi yapmışsa en iyisini yapmıştır, memnunuz.Ne kadar gurbetteki yurttaşımız varsa onların da buraları gezip, görüp, Memduh beye teşekkür etmelerini isterim”               

Öte yandan 13 Temmuz’da başlayan Avrupa’daki Türkler Kayseri Buluşması etkinliği Tarihi Kayseri Kalesi’nde konserlerin yanı sıra, mehteran gösterileri, çocuk tiyatroları, yarışmalar, spor etkinlikleri, dinletiler, söyleşiler ve kültür yolu gezileri gibi faaliyetlerle 31 Temmuz’a kadar süreceğinin altı çizildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”