Görev Şehidi Doktor Hakk’a uğurlandı

Görev Şehidi Doktor Hakk’a uğurlandı

Konya Şehir Hastanesi'nde güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay tarafından vurularak öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya, memleketi Develi ilçesinde göz yaşları ile Hakk’a uğurlandı.

Konya Şehir Hastanesi’nde önceki gün yaşanan ve herkesi üzüntüye boğan olayda Yunak İlçe Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki Hacı Mehmet Akçay  Kardiyoloji Bölümüne gelerek 47 yaşındaki  Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'ya  silahlı saldırıda bulundu.

Dr. Ekrem Karakaya olayda hayatını kaybetti. Karakaya'nın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Develi ilçesine getirildi ve Merkez Cami'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.  Cenaze törenine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Vali Gökmen Çiçek, Kayseri milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, il protokolü, STK temsilcileri, sağlık çalışanları ve Karakaya'nın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Karakaya'nın cenazesi, ilçe mezarlığına Hakk’a uğurlandı.

Öte yandan cenaze töreninin ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, teröre verilen mücadele gibi sağlıkta şiddet için de mücadele  vereceklerini vurgulayarak şunları kaydetti "Bugün tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Başkasını yaşamını korumak için yemin eden bir hekimimizin canına kıyıldı. Bir baba, bir evlat, bir eş, bir hekim kardeşimizi hayattan kopardılar. Cahilce katledildi. Şehidimiz Dr. Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına, sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Terörle verdiğimiz sınavı hep birlikte sağlıkta şiddet için de vereceğiz. Hiçbir hekim arkadaşım, hiçbir çalışan arkadaşım asla yalnız olduğunu hissetmemeli. Devlet iradesinin, bütün gücüyle yanımızda olduğunu bilelim. Vatandaşlarımıza, halkımıza, özellikle hekim arkadaşlarımıza, sağlık çalışanlarımıza daha çok saygı ve özellikle önemli bir tutum bekliyorum. Sağlık çalışanlarımıza, hekim arkadaşlarımıza kalkan her el toplumumuzun, halkımızın canına kast etmiş anlamına geliyor. Milletimizin başı sağ olsun"


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”