GERMİRLİ ANADLU İMAM HATİP LİSESİ´NDE

GERMİRLİ ANADLU İMAM HATİP LİSESİ´NDE

RENGARENK MEZUNİYET COŞKUSU?

Türkiye Diyanet Vakfı´nın sağladığı bursla 57 farklı ülkeden ilimize gelerek Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde eğitim gören 398 konuk öğrenci arasında 4 yıllık eğitimi başarı ile tamamlayan 92 öğrenci tertiplenen mezuniyet töreni ile diplomalarına kavuştular? Rengarenk bir mezuniyet coşkusunun yaşandığı törende tam bir ümmeti buluşması yaşanırken, mezuniyet sevinci yaşayan farklı renk, dil ve etnik kökenden onlarca öğrencinin ortak iletişim dilinin Türkçe olması yarı bir güzelliği ortaya koyuyordu?
Kadir Has Kültür Merkezi´nde tertiplenen mezuniyet törenine, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin, Afganistan İslam Cumhuriyeti Kültür ve Eğitim Ateşesi Khalilullah Rasuli, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Atıf Akşit, Galip Koçer, Salih Sezik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya, Ensar Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Erkan, KİMDER Başkanı Ali Şahan ve çok sayıda davetli iştirak etti?
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Kur´an-ı Kerim Tilaveti okundu. Öğrencilerin sinevizyon gösterisinden sonra konuşma yapan Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya, "Biz kendimizi ifade ederken ´Biz bir dünyayız´ diyoruz. Hakikaten bir dünyayız. Okulumuzda dünyanın 57 ülkesinden 398 tane misafir öğrencimiz bulunmaktadır. Afrika´nın 31 ülkesinden, Balkanlardan, Orta Asya´dan, Uzak Doğu´dan ve Orta Doğu´dan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden öğrencilerimiz bulunmaktadır. Bu öğrenciler Türkiye´ye gelirken başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurumlarına, Kayseri halkına ve bizlere emanet ediliyor. Bizler de bu emaneti en güzel şekilde korumak için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz." diye konuştu.
Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Ali Şahan ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Kur´an-ı Kerim okundu. Öğrencilerin sinevizyon gösterisinden sonra konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin,"Kayseri bünyesinde bir gelecek hazırlıyoruz. Kayserililer ona destek veriyor ve onu besliyor. Onun için Kayseri ve Kayserililer´e teşekkür ediyorum. Gençleri tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onlar kadim medeniyetimizi yeniden gergef gergef ören öğretmenlerimiz. Gençlerden, Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, ilahiyat fakültelerinden aldıkları bu duru İslam ve Kur´an inancını gittikleri her yere hayatları boyunca taşımalarını istiyorum." Diye konuştu..
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise, 4 yıldan bu yana burada eğitim gören, İslam dünyasının farklı bölgelerinden gelerek ´Ümmet şuurunu´ yaşatan gençlere şükranlarını sunup "7 kıtada insanlığın ümidi olan bu genç kardeşlerimizin yetişmesinde ve aynı zamanda ümmet şuuru ve bilinci almasında eğer bu Anadolu topraklarının bağrı olan Kayserimizin bir katkısı olduysa bundan dolayı bütün Kayserili halkımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Kayserimiz ´Menba-ı İlim, Makarru Ulema´ geçmiş dönemlerde çok fazla alimlerin yetişmiş olduğunu özellikle Davud-i Kayseri´den başlamak üzere birçok alimin İslam topraklarını manevi olarak inşa etmiş olduğu bir toprak parçasındayız. Aynı zamanda Anadolu bir hicret yurdudur. Dünyanın dört bir tarafından Müslüman muhacir kardeşlerimizi Anadolu da bağrına basan bu fedakar, cefakar ve cömert Anadolu halkının, Kayserimiz başta olmak üzere Türkiyemizin çeşitli yerlerinde İmam Hatipler sonra üniversiteler, yüksek lisans ve doktora eğitimini alan dünyanın 4 bir tarafından gelen bu kardeşlerimiz inşallah bir gün gelecek el ele tutacağız ve İslam ümmetinin bu dünyadaki şahlanışını gerçekleştireceğiz."
Konuşmaların ardından Lise dönem birincisi Afganistanlı Muhammet Harun, ikincisi yine Afganistandan Nur Muhammet, ve üçüncüsü Malili, Yusuf Vague´ye protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi?
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi´nce mezun olan bütün öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi. Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenciler tarafından oynanan Kafkas oyunları, okunan ilahiler beğeni topladı. Törende 92 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Program yapılan dua ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akıl Küpü Kütüphaneleri YKS sınavı öncesi doldu taştı

ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı