FUTBOLUN ZİRVESİ ERCİYES'TE BİR ARAYA GELDİ

FUTBOLUN ZİRVESİ ERCİYES'TE BİR ARAYA GELDİ

Anahtar Kelimeler: FUTBOLUN ZİRVESİ ERCİYES' ARAYA GELDİ
FUTBOLUN ZİRVESİ ERCİYES
Spor 2.08.2021 15:31:00 0

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Erciyes, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile 12 ay sporun merkezi oluyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulusal basın temsilcilerine 12 ay sporun merkezi olacak Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tanıttı.

Başkan Büyükkılıç, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve sarı kırmızılı kulübün yeni sponsoru Yukatel’in Başkanı Yusuf Karataş ile birlikte, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı’nın da katılımıyla ulusal basın temsilcileri ile zirvede bir araya geldi.

Misafirlere Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile ilgili bilgiler veren Büyükkılıç, Erciyes’in artık yaz, kış olmak üzere 12 ay sporun merkezi olması için çalıştıklarını söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Şu anda Erciyes Dağı’mızda bin 800 metre yükseklikte irtifa bölgesinde bulunuyorsunuz. Görüldüğü gibi Kosova takımı burada kampta ve çalışmasını sürdürüyor. Böyle güzel bir ortamda oksijeni bol ve depolanma açısından önemli bir kriter arz ediyor” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak Erciyes Kayak Merkezi’nin 19 mekanik tesisi, 34 pisti ve 100 kilometreden fazla pist uzunluğu ile dünya standartlarında hizmetini verdiğini hatırlatarak, “Böyle güzel bir ortamın 4 aya özgü etkinlikle kalmamasını, yayla turizmi, kamp turizmi, yüksek irtifa merkezi ve sıcak su gibi çalışmalarla, Kayseri’mizin bu güzel imkânlarını, Cenab-ı Allah’ın bize bahşettiği bu fırsatı 12 aya yaymak suretiyle yararlanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürmekteyiz” diye konuştu.

2 SAHA HİZMETTE, 6 SAHANIN YAPIMI DEVAM EDİYOR

Merkezde 2 sahanın hayata geçirildiğini, 6 sahanın da yapıldığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda iki sahanın yanında kendi fitness centeri ile diğer imkânları ile tesislerimiz hizmetini veriyor. Daha sonraki süreçte ihalesini yaptığımız olimpik yüzme havuzu, spor salonu, profesyonel fitness center merkezimizi, tüm takımlara özgü, yapacağımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İyi bir noktadayız. Erciyes Dağımızdaki arazinin 26 milyon metrekare tapusu Kayseri Büyükşehir Belediyemize ait. Spor A.Ş. ile hem spor konusunda hem tıp fakültesi olarak aşı çalışmalarında kamuoyunda takdir toplayan Kayseri Erciyes Üniversitemiz ile paydaşlarımızla, özelde de Kayserispor’umuzun bizlere sürekli önerileri ve tavsiyeleri ile profesyonelce yaklaşım içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzel anlamlı tesisin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, katkısı olan dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Büyükkılıç, hem kaynakların gereksiz yere ülke dışında sarf edilmesini önlemek amacıyla hem de her alandaki spor camiasına böyle güzel fırsatları sunmak amacıyla yapılan çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti.

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı da yaptığı konuşmada, “Kayserispor camiası için buraya gelen her yabancı takım ile bizlere maç yapma imkânı doğuyor, yurt dışı kampı ihtiyacı kalmıyor. Büyük takımların da cazibe merkezi olmasını diliyorum” derken, Yukatel Başkanı Yusuf Karataş ise böyle güzel bir tesiste bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkesi tebrik edip, sportif alanda başarılar diledi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri-Sivas yolunda zincirleme kaza: 7 yaralı

Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.

Nurettin Açıkalın: "Bu maçtan 3 puan alabilirdik"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, sahalarında ağırladıkları Alanyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçtan 3 puan alabilirdik. Oyuncularımızın göstermiş olduğu oyunu ve mücadeleyi tebrik ediyorum" dedi.

Kayserispor'un lisanssız oyuncu itirazına TFF'den açıklama!..

U19 PAF Ligi'nde mücadele eden Kayserispor U19 takımının 13. haftada oynadığı ve 2-1 kaybettiği Gaziantep FK müsabakası sonrası rakibin kaçak oyuncu oynattığı iddiasıyla itirazda bulunmuştu. Detaylar Haberimizde...

Baki Ersoy: "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleri üzerine yaptığı konuşmada, "Enerjide güçlü Türkiye, her alanda güçlü Türkiye demektir" dedi.