ERÜ´DE KAZAKİSTANLI ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELDİ

ERÜ´DE KAZAKİSTANLI ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELDİ

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ABZAL SAPARBEKULY: ?KAYSERİ´NİN BİZİM İÇİN ÖZEL ÖNEMİ VAR?

İlimize gelen ve bir takım etkinliklere katılan Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Vali Şehmus Günaydın´ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten ötürü memnun olduklarını söyleyen Vali Şehmus Günaydın sözlerine şöyle devam etti;

 ? Memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın büyükelçimize de bu nazik ziyareti için ayrıca teşekkür ediyorum. Sabah beraber bir programa katıldık. Şimdi de burada kendisiyle iki ülke arasındaki ekonomi sosyal kültürel iş birliği anlamındaki çalışmaları konuşacağız. Bu çalışmalar kapsamında da ilimiz açısından neler yapabileceğimizi hep beraber değerlendireceğiz. Ben tekrardan bu nazik ziyareti için teşekkür ediyorum.?

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ise Kayseri´nin kendileri için özel bir önemi olduğunu söylerken ; ? Hafta sonu olmasına rağmen bizlere vakit ayırdığı için sayın valimize teşekkür ediyorum. Kayseri bizim için önemli bir ilimizdir. Genel olarak Türkiye Cumhuriyeti bizim kardeş ülkemiz ancak Kayseri´nin bizim için özel bir anlamı var. Burada Kazakistan´ın ismini taşıyan Talas ilçeniz var. Tabii her şeyden önce ülkeler bazında, liderler bazında ve kurumlar bazında iş birliklerimiz sürecektir. Bu ilişkilere katkı sağlamada iller arasındaki iş birliği de önemli yer tutuyor. Kayseri Türkiye´nin en gelişmiş sanayi, tarım bölgesi. Diğer bir hususta Kayseri´nin artık eğitim alanında da önemli bir merkeze dönüşmesidir. Burada yüzlerce Kazak öğrenci ve genelde yurt dışından gelen uluslar arası öğrenciler eğitim görmektedir. Bu ilin valisi olduğunuz için öğrencilerimiz size emanet. Sizlerin destekleri ve şefkatleri ile onlar burada eğitim görmektedir. Onlar burada şimdilik misafir ancak ülkelerine döndüklerinde Kayseri´nin temsilcisi olacaktır. Bizleri ziyarete kabul ettiğiniz için şahsım ve büyükelçiliğim adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Ziyaret sonrasında karşılıklı hediye takdimi yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"

Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı